Jonge Duivels trappen vandaag EK-19 af

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Jonge Duivels trappen vandaag EK-19 af
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Belgische -19-jarigen staan voor een belangrijke dag. Vandaag wordt immers in Polen het EK voor -19-jarigen afgetrapt. De Belgen openen tegen Tsjechië. De ambitie is duidelijk: een podiumplaats.

In de vooravond om 18u starten de jonge Duivels aan hun EK-campagne. Het eerste doel is de poule overleven. Daarin werd België ingedeeld met gastland Polen, Oostenrijk en Tsjechië. De twee eerste van de poule gaan door naar de halve finale. Daar ontmoeten ze de twee beste ploegen uit de poule met Schotland, Portugal, Spanje en Turkije.

Moest België niet bij de eerste twee eindigen, dan is het vooral zaak om toch nog derde te eindigen. De twee derdes van elke poules krijgen immers -net als de eerste twee natuurlijk- een ticket voor het jeugd-WK 2007, dat in Canada plaatsvindt. Enkel de twee vierdes van elke poule gaan met lege handen naar huis.

België treedt in Polen aan met enkele bekende namen. Zo doen Timothy Dreesen van Club Brugge, Sébastien Pocognoli van Racing Genk en Jonathan Legear van Anderlecht mee. Ook Timothy Derijck van Feyenoord en Kevin Mirallas van Lille zijn van de partij. De volledige selectie van bondscoach Marc Van Geersom ziet er als volgt uit:

Boffin (PSV), Corstjens (Westerlo), De Ridder (AA Gent), Derijck (Feyenoord), Dreesen (Club Brugge), Fellaini (Standard), Jonckheere (Brussels), Lamah (Anderlecht), Legear (Anderlecht), Lutun (Club Brugge), Mirallas (Rijsel), Moia (Sochaux), Ogunjimi (RC Genk), Pocognoli (RC Genk), Remacle (RKC), Van Gijseghem (Moeskroen), Verhulst (Beveren) en Vermeulen (Club Brugge).

Voetbalkrant.com brengt uiteraard uitgebreid verslag van de prestaties van onze jonge Duivels.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties