Voorbeschouwing Germinal Beerschot

Thomas Dubois
| 0 reacties
Voorbeschouwing Germinal Beerschot
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Trekt Germinal Beerschot de sterke lijn van de terugronde van vorig seizoen door? Het is de vraag die iedereen op en rond het Kiel zich stelt. Want er is heel wat veranderd, daar bij de mannekes.
Om te beginnen is er de trainer. Daerden gaf al voor het vorig seizoen voorbij was te kennen niet te willen blijven. Te weinig respect van boven, luidde het enkele dagen nadat Jos Verhaegen luidop verkondigde meer spektakel te willen zien. En dus kwam Marc Brijs terug. Een beetje een vreemde keuze, als je let op bovenstaande uitspraak, -want laat ons eerlijk zijn- spektakel is niet Brijs' codewoord. Al moet gezegd dat hij bij zijn vorige ambstermijn niet echt zwom in de spitsen.

Dat is ook nu niet veranderd. Tenzij er een witte merel uit de lucht komt vallen, zal de ploeg het met Sterchele en Cavens moeten doen. Voor die eerste werd meer betaald dan de optie van Dosunmu kostte. Een teken van vertrouwen, of slecht gegokt? Prince werd niet meer in de A-kern opgenomen, Gil mocht vertrekken, Victor bracht de ploeg niets bij en verdween.

Ook het middenveld werd hertekend. De Decker brak het voorbije seizoen helemaal door, schopte het tot de Rode Duivels, en trok voor een aardige zak duiten naar Genk. Messoudi trok naar Tilburg, en dus verlieten twee belangrijke spillen het team. In hun plaats werd een blik Argentijnen opengetrokken, waarvan sommigen al mooie adelbrieven hebben. Maar zijn zij versterkingen? Voetballen kunnen ze, maar in de oefenmatchen was al te merken dat ze al te vaak de combinatie met de landgenoten opzochten of de individuele actie forceerden, in plaats van hun andere ploeggenoten aan te spelen. Dat wordt dus koffiedik kijken. Een belangrijke rol is misschien weggelegd voor Milenkovic, die tot nu toe een -misschien zelfs sterkere- vervanger voor De Decker lijkt.

Achteraan zit het wel snor. Routiniers als De Roeck en Vandooren, wat jeugdig talent, maar vooral de zwarte rots: Igor Lolo. Ongelooflijk dat deze man nog niet staat waar landgenoten Eboué of Touré staan, maar als hij zo blijft bevestigen, zal dat niet lang meer duren. De Wree en Monteyne rukken mee op langs de flanken, maar vooral die laatste moet nog zwaar aan zijn voorzet werken.

Een stevige defensie dus, maar bij het slot op de deur stellen we ons enkele ernstige vragen. Want wat als er iets met doelman Luciano gebeurd? Enkel de jongelingen Maes en Steppe nemen dan zijn plek in.
Tot slot nog dit. In onze slotbeschouwing van vorig seizoen -en we nemen aan dat die toch enigszins correct was- wezen we op twee posities die absoluut moesten worden ingevuld: twee flankmiddenvelders met een goede voorzet, en stevige bonk vooraan. Geen van die plekken werd al ingevuld.

Krijgt Brijs deze spelers wel tot zijn beschikking, dan draait de ploeg misschien wel een mooi jaar bovenaan. Anders wordt het weer een seizoentje middenmoot.

Prognose: Subtop

Auteur: Jan Martynowski
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties