Standard krijgt Steaua, Arsenal Dinamo Zagreb

Philippe Crols

Standard Luik weet welk team het zal moeten trachten uit te schakelen als het naar de Champions League wil. Zoals verwacht is dat het Roemeense Steaua Boekarest geworden dat na de heenmatch nu ook de return tegen Gorcia wist te winnen. Champions League-finalist van vorig seizoen, Arsenal, moet Dinamo Zagreb zien te kloppen wil het doorstoten naar het kampioenenbal.

Steaua Boekarest - Gorcia  3-0

De Slovenen uit Gorcia stonden voor aanvang van de partij dus voor een bijna onmogelijke opdracht. In Boekarest een 0-2-thuisnederlaag goedmaken is immers niet simpel. Toch duurde het tot net voor rust vooraleer alle hoop van Gorcia verdween. Bostina maakte er dan immers 1-0 van. Na rust diepte de thuisploeg de voorsprong stelselmatig uit. Iets na het uur maakte Iacob er 2-0 van en in de absolute slotfase wist Ochirosii er vanop de stip nog 3-0 van te maken. Volgende week woensdag mag Boekarest dus afzakken naar Sclessin.

Dinamo Zagreb - Ekranas  5-2

In de twee confrontaties tussen het Kroatische Zagreb en het Litouwse Ekranas vielen de meeste doelpunten. Na de 1-4-overwinning van Zagreb van vorig week, waren de Kroaten woensdag met 5-2 te sterk. Twaalf doelpunten dus in twee wedstrijden, niet slecht. De return zelf leek lange tijd uit te gaan draaien op eenrichtingsverkeer. Na een uur spelen flikkerde er 3-0 op het scorebord na doelpunten van Vukojevic en twee maal Ljubojevic. De Litouwers wilden blijkbaar toch nog iets laten zien en sloegen terug en kwamen na doelpunten van Savenas en Luksys zelfs terug tot 3-2. In de laatste twee minuten van de wedstrijd zorgden de Kroaten echter nog voor de overdreven 5-2-eindstand. Nog een keer Ljubojevic en Vugrinec zetten de 5-2 op het bord. Volgende week neemt Dinamo het dus op tegen Arsenal.