Becks mag Engeland-boek mogelijk sluiten

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Becks mag Engeland-boek mogelijk sluiten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als het van nieuwbakken Engels bondscoach Steve McClaren afhangt, dan speelt David Beckham niet meer voor de Engelse nationale ploeg. McClaren liet weten dat Becks niet meer voorkomt in zijn plannen met de nationale ploeg.

Vandaag maakte McClaren zijn eerste selectie als Engels bondscoach bekend. Volgende week woensdag oefent de kwartfinalist van het afgelopen WK tegen Europees kampioen Griekenland. "Ik wil zo snel mogelijk een ploeg opbouwen voor het EK 2008", zei de ex-coach van Middlesbrough op de persconferentie waarbij hij meteen Terry Venables - zelf ooit Engels bondscoach - voorstelde als assistent-bonscoach en John Terry (Chelsea) promoveerde tot kapitein.

"Vorige week heb ik David ingelicht over waar ik heen wil met de nationale ploeg. Ik hem gezegd dat hij niet in mijn plannen past. Ik vind hem nog steeds een geweldige voetballer, maar we moeten verder. Ik kreeg de reactie die ik wilde. Hij zei dat hij steeds zal blijven vechten voor een plaats in de selectie. De deur zal hoe dan ook voor hem toch nog altijd open blijven", aldus McClaren.

Na het WK had Beckham na een emotionele persconferentie al afscheid genomen van zijn kapiteinsband. De 94-voudige international liet daarbij wel weten dat hij nog steeds beschikbaar is om voor de Engelse ploeg uit te komen. Toch kan je het niet verrassend noemen dat Beckham niet is opgeroepen. Al een hele tijd woeden er in Engeland discussies over zijn positie. De 31-jarige middenvelder van Real Madrid heeft al een hele tijd geen overtuigende interland meer gespeeld en hij heeft bovendien heel wat concurrentie met Steven Gerrard, Frank LampardJoe Cole, Owen Hargreaves, Jermaine Jenas en Michael Carrick. Maar toch mag je Beckham een legende in het Engelse voetbal noemen. Geen enkele Engelsman kon eerder in de geschiedenis in drie opeenvolgende wereldbekers scoren.

Naast de niet-selectie van de number seven vallen verder ook de afwezigheid van Sol Campbell en doelman David James te noteren. Beiden kregen overigens hetzelfde nieuws als Beckham te horen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties