Bankzitters Club kunnen zich tonen

Thomas Dubois
| 0 reacties
Bankzitters Club kunnen zich tonen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond speelt Club Brugge in het Jan Breydelstadion voor de kwalificatie voor de Uefa-beker. Een kwalificatie die eigenlijk al zo goed als binnen is voor de troepen van Emilio Ferrera. De tegenstander in de laatste voorronde van de Uefa-beker is FK Süduva, een modale club uit Litouwen. In de heenwedstrijd bleek maar al te goed dat de Litouwers geen partij zijn voor Club Brugge, de wedstrijd eindigde daar dan ook op een droge 0-2. Club domineerde zonder groots te moeten spelen en scoorde in beide helften één keer. Koen Daerden in de eerste helft en Kevin Roelandts in de tweede helft.
 
De veilige marge geeft Emilio Ferrera de mogelijkheid om wat te gaan experimenteren met z’n ploeg en om zo wat jongens te laten spelen die anders minder aan de bak komen. Ondertussen worden enkele gevestigde waarden gespaard met oog op de topper van nu zondag in het Astridpark tegen grote concurrent Anderlecht. De kans is groot dat De Cock, Dufer, Leko, Gvozdenovic, Vandelannoite en Roelands in de basis komen te staan. Stijn Stijnen en Ibrahim Salou worden gespaard.
 
Normaal zou ook Yulu-Matondo z’n kans krijgen, maar hij werd eergisteren onwel op training en behoort niet tot de selectie. Hij moest alvast een dag lang met een cardiologische monitor rondlopen. Ishiaku is geblesseerd en mogelijk enkele weken out, hij heeft last van de hamstrings.
 
Voor Club Brugge is het wedstrijd 207 in Europa. Het zal een wedstrijd met lege tribunes zijn, want er zijn nog maar een ticket of 6.000 verkocht voor deze wedstrijd. Bij Club hopen ze op 8.000 toeschouwers. De wedstrijd wordt uitgezonden door KanaalTwee en wordt afgetrapt om 20u30. 
 
De volledige selectie: Balaban, Blondel, Chavez, Clement, Daerden, De Cock, Dufer, Englebert, Gvozdenovic, Klukowski, Leko, Lenaerts, Maertens, Priske, Roelandts, Vandelannoite, Verbauwhede en Vermant. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties