Analyse Aalst en Vlimmeren de blikvangers

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Aalst en Vlimmeren de blikvangers
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In hoogste klasse profileerden VCD E. Aalst  en K. Vlimmeren Sp.zich tot de blikvangers van deze openingsdag. De Ajuinen zorgden trouwens voor de verrassing door bekerhouder Stand. Luik met lege handen huiswaarts te sturen. Vlimmeren van zijn kant moest daar niet voor onderdoen want vice-kampioen RSC Anderlecht werd in bedwang gehouden.
 
Een versterkt en vernieuwd Aalst nam van bij het begin de wedstrijd in handen want tot tweemaal toe kwam de thuisploeg dicht tegen het openingsdoelpunt. Standard reageerde maar met een knappe redding wist Aalsterse doelvrouw Sabrina Broos de nul op het bord te houden. Na de hervatting tikte Hade Heyman op de Waalse paal terwijl enige minuten later Annelies Van Den Steen Aalst op voorsprong plaatste. In het slotkwartier kon Standard langszij komen en dacht iedereen aan een gelijkspel. Bezoekende euforie die in de kiem werd gesmoord door de rode kaart voor Adeline Medard. Twee minuten voor tijd zorgde ,,nieuwkomer’’ Imke Borms voor de Aalsterse winst vanop de stip.
 
In het duel tegen vice-kampioen RSC Anderlecht  ging Vlimmeren knap van start ondanks een gevaarlijke bezoekende tegenstoot. Volgens de Vlimmerense woordvoerder bleef het een wedstrijd van de gemiste kansen. De thuisploeg liet een tweetal kansen onbenut terwijl Anderlecht overknalde. Na rust bleef Vlimmeren de evenknie van Anderlecht dat ook vanop de stip geen voorsprong kon nemen. Cooymans en Daems, opgedoken voor bezoekende doelvrouw Van Poucke, konden evenmin scoren. In ieder geval bleek dit gelijkspel de correcte weergave van deze partij.
 
Binnen de 100 seconden klom KVK Tienen in het duel tegen Lentezon Beerse op voorsprong. Kelly Paulus stuurde Isabelle Ebhodaghe weg die op haar beurt Elke Meers aanspeelde. Die liet deze unieke kans niet onbenut. Nog voor rust verdubbelde Ebhodaghe en bleek het Beerse-lot bezegeld. De tweede helft bleek immers een maat voor niets want beide ploegen bleven ondermaats voetballen.
 
Slechts in het aanvangskwartier bleef de partij tussen Sinaai Girls en Oud-Heverlee Leuven gelijkopgaand. Nog voor rust zette bezoekster Kelly Nijns de toon met de bezoekende openingstreffer. Ondanks na de hervatting Sinaai trachtte gevat te replikeren waren het de bezoeksters die via Lenie Onzia, Nijns en Petra Vanelderen de score opdreven en rustig hun meesterschap vastlegden.
 
DVV Zulste speelde tegen landskampioen Rapide Wezemaal een knappe wedstrijd. Het was slechts in het slotkwartier dat de bezoeksters het verschil konden maken. Op het halfuur kon Kristel Verelst Wezemaal op voorsprong tillen maar amper 60 seconden later sloeg Zultse krachtdadig terug want vanop de stip knalde Annelies Demeijer de gelijkmaker voorbij Tania Vandehouwe.
 
In de tweede helft bleef Wezemaal het spel bepalen maar desondanks gaf Zultse geen krimp. Meer zelfs bij pozen moest de bezoekende defensie alert reageren op gevaarlijke infiltraties van de thuisploeg. Uiteindelijk kon Verelst in dat laatste kwartier met de verdubbeling een taai Zultse van het lijf houden. Nog meegeven dat het  historische duel in derde klasse tussen Zultse B en Anderlecht B de thuisploeg met doelpunten van Lien Mortier (2) en Françoise Delcoigne zich de geschiedenis inschreef.
 
Bij subtopper DVC Zuid-West Vlaanderen debuteerde DVK Haacht in eerste klasse. Het was geleden van 2000-2001 dat de Brabantse club nog in hoogste afdeling speelde. De wedstrijd startte in een gezapig tempo en veel balbezit voor de thuisploeg. Naarmate de eerste helft vorderde kwam het verschil aan de oppervlakte. An Blauwblomme en Christine Saelens met twee treffers ontnamen Haacht meteen alle hoop op eventuele winst. In het slot van de wedstrijd kon Tessa Wijns met een prachtdoelpunt het eerreddertje scoren.
 
Nieuwkomer Famkes Merkem , in duel met WS Woluwe, keek al na een kwartier op tegen een dubbele achterstand via een gretige Sara Yuciel. Aanvankelijk liet Merkem niet begaan want via Elke Pillen kwamen ze dichterbij. Cecile Degernier scoorde even voor rust een derde treffer. In de tweede helft zou dezelfde speelster een vierde keer de Merkemse doelvrouw verrassen. Yasmine Ysacker scoorde een tweede keer tegen waarna in de slotfase Saije Duka een vijfde Woluwe-doelpunt scoorde. Uiteindelijk beet een taai Merkem een laatste keer terug met een derde tegentreffer via Eduna Van Wezemaal.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties