Analyse Berchem en Boom laten thuis steken vallen

Kevin Vanbuggenhout
Berchem en Boom laten thuis steken vallen

De eerste speeldag heeft in vierde klasse B meteen voor enkele verrassende uitslagen gezorgd. Titelkandidaat Berchem ging op eigen terrein de boot in en Wijgmaal klopte Kampenhout. Voorts ging Bornem in de topper tegen Boom met de drie punten lopen en overtuigde Eendracht Aalst in Temse.

Berchem wou absoluut een betere start nemen dan vorig seizoen, maar had in zijn twee vorige jaren in vierde klasse thuis niet kunnen winnen van Dilbeek. Dat lukte deze keer ook niet. Tegen een defensief ingesteld Dilbeek was het natuurlijk niet evident om kansen af te dwingen. Daarbovenop kwam nog dat Dilbeek succes kende op de counter. Ook de rode kaart van doelman Sakalis kon het tij niet meer keren zodat Berchem puntenloos achterbleef.

Met Verbroedering Meldert en Opwijk gaven twee ploegen die zich graag in de subtop zouden nestelen, elkaar partij. Elke ploeg nam één helft voor zijn rekening. Opwijk kwam twee keer op voorsprong, maar Frouja bracht Meldert telkens terug langszij. Capidis bezorgde Opwijk in de laatste minuut alsnog de zege. Meldert had zich zijn start wellicht anders voorgesteld, voor Opwijk had het niet beter kunnen beginnen.

Rupel Boom en SV Bornem namen het tegen elkaar op in wat de eerste topwedstrijd van het seizoen zou moeten zijn. Melkert zette Bornem met zijn twee doelpunten op rozen. Boom kon dan wel vrij snel tot de aansluitingstreffer, maar dat was ook meteen het eindstation. Tot overmaat van ramp voor de thuisploeg werd Meeuwssen vlak voor tijd nog uitgesloten. Een start in mineur dus voor Boom. SV Bornem, dat het offensief van Boom doorstond, heeft meteen een belangrijke zege beet.

Eendracht Opstal boekte tegen SC Grimbergen een verrassend ruime zege, die vooral in de tweede helft vorm kreeg. Voor Opstal betekent dit een bemoedigdende start die wellicht het nodige vertrouwen zal geven. Grimbergen lijkt ook dit seizoen zijn punten vooral thuis te moeten behalen.

Schoten wil dit seizoen een stapje dichter bij de top zetten, maar daar was tegen SK Lebeke-Aalst weinig van te merken. Lebeke-Aalst beschikt zelf nog altijd over een goed geheel en bewees dat het vertrek van Schietecatte voorlopig nog niet te zwaar doorweegt. Bamba tekende voor een beauty en zette daardoor Lebeke-Aalst ook op een 2-0 voorsprong. De tweede helft was overbodig.

Zaterdagavond al had Eendracht Aalst zijn ambities duidelijk gemaakt aan SV Temse. Aalst was duidelijk een maat te sterk voor Temse en stond na een halfuur al 0-3 voor met ondermeer twee doelpunten van Troch. Temse kon zich wel een beetje herpakken, maar de wedstrijd was natuurlijk al gespeeld. Temse moet zich nu zo snel mogelijk over deze nederlaag heen zetten en dan kan men volgende week te weten komen hoever men werkelijk staat. Eendracht Aalst lijkt voldoende kwaliteit in huis te hebben om een heel seizoen in de top mee te draaien.

Nieuwkomer Olympia Wijgmaal kreeg met de komst van Kampenhout meteen een zware klus voorgeschoteld. Het vroege doelpunt van Jochem Sueters maakte de zaken er niet makkelijker op. Maar Wijgmaal kwam verrassend sterk voor de dag en stond bij de rust al ruim voor. De promovendus pakte verdiend de drie punten en gaf de critici meteen lik op stuk. Kampenhout moet in de komende weken gaan bewijzen dat dit slechts een éénmalige misstap was.

Ukkel maakte zich op voor de komst van Woluwe-Zaventem, dat in de voorbereiding al mooie dingen liet zien. Natuurlijk moeten die prestaties nog bevestigd worden in de competitie en is dat niet zo evident. Maar Ukkel was natuurlijk wel in de wolken toen het 2-0 voorkwam. Woluwe-Zaventem scoorde echter meteen tegen en bewees ook over veerkracht te beschikken. In de tweede helft grepen de bezoekers alsnog de zege. Een goede binnenkomer dus voor Woluwe-Zaventem. Het is nu aan Ukkel om deze nederlaag zo snel mogelijk uit het geheugen te wissen en voort te werken naar de volgende wedstrijd toe.