Analyse Cappellen al vroeg in de fout

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Cappellen al vroeg in de fout
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dè verrassing van het weekend was ongetwijfeld de einduitslag van de wedstrijd Cappellen-Diegem. Tegen alle verwachtingen in nam Diegem de drie punten naar huis. Ook Oudenaarde en Wetteren verrasten in positieve zin.
 
Van een titelkandidaat wordt toch verwacht dat de eerste thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen wordt. Cappellen slaagde hier echter niet in. Het ontbrak Cappellen aan inspiratie om de organisatie van Diegem te breken. Het doelpunt van Kenny Jacobs besliste dan ook de partij. Cappellen beleeft dus een valse start en moet dit op verplaatsing gaan goedmaken. Diegem boekte een mooie overwinning en gaat mogelijk ook nu weer een mooi seizoen tegemoet.

SV Oudenaarde is dan misschien één van de sterkere promovendussen, maar ploegen als KV Turnhout worden toch nog altijd iets hoger ingeschat. Op het veld klopte deze waardeverhouding niet. De nieuwkomer maakte een glansrijke intrede en telde Turnhout na de rust uit. Turnhout moest wel 55 minuten met een man minder spelen, maar speelde ook in de eerste helft niet te best. Vooral de twee doelpunten van De Langhe deden Turnhout pijn. Oudenaarde mag terugkijken op een geslaagde eerste partij. Turnhout heeft nog veel werk voor de boeg.

Om een moeilijk seizoen te vermijden zou Torhout de eerste weken probleemloos in de middenmoot moeten kunnen meedraaien. Dat wisten ze in Torhout ook en dus was winst tegen nieuwkomer Meerhout aangewezen. Torhout hield nipt, maar verdiend de drie punten thuis. Torhout boekt zo meteen een belangrijke overwinning. Verbroedering Meerhout kan zich na het verwerken van deze nederlaag gaan concentreren op zijn eerste thuismatch in derde nationale.

Willebroek-Meerhof en Standaard Wetteren zijn allebei ploegen die in aanmerking komen voor een eindrondeticket en op de eerste speeldag stonden ze meteen tegenover mekaar. Standaard Wetteren bleek veel te sterk voor Willebroek-Meerhof. Mattis Persoons rolde Willebroek-Meerhof in zijn eentje op en na een half uur was de match gespeeld. Voor Willebroek-Meerhof was het wel even schrikken, de ploeg moet zien dat het de volgende keer wel bij de les is. Wetteren toonde aan dat het vast van plan is een plaatsje bovenin het klassement te verwerven.

Geel had het niet onder de markt met RC Mechelen. Geel moest in de tweede helft dan ook een achterstand ophalen, maar kon uiteindelijk wel zegevieren. Zo is de belangrijke eerste overwinning meteen tot stand gekomen en komt Geel op -3 te staan. RC Mechelen kan zich optrekken aan deze prestatie om in de volgende weken dan wel punten te gaan pakken.

FC Doornik kreeg het bezoek van SK Maldegem. Vooral in eigen huis zou Doornik zich kunnen ontwikkelen als een sterke ploeg, Maldegem was alleszins al een eerste slachtoffer. Voor Maldegem is er nog niet zoveel aan de hand, ook voor die club ligt de nadruk wellicht op de thuiswedstrijden.

Door het puntenverlies van Cappellen kreeg FCN Sint-Niklaas de kans om als enige van de drie titelkandidaten mee aan de kop te komen. De wedstrijd tegen SW Harelbeke mocht niet al te veel problemen opleveren. Sint-Niklaas nam dan ook vrij simpel afstand en boekte een droge 2-0 overwinning tegen Harelbeke. Het is duidelijk niet in dit soort matchen dat Harelbeke zijn punten moet pakken.

SK Londerzeel begon aan zijn eerste jaar in derde klasse met een duel tegen een andere nieuwkomer, Péruwelz. Spanning was dus verzekerd, maar met het voetballend vermogen was het minder goed gesteld. Geen van beide ploegen konden overtuigen en dus eindigde de wedstrijd op het scoreloos gelijkspel. Londerzeel en Péruwelz zijn dus nog niet veel wijzer geworden. Over enkele weken zullen ze al een beter zicht op hun kwaliteiten hebben.  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties