Geel houdt RC Mechelen af

Kevin Vanbuggenhout

Met zes minpunten moest Geel de competitie in derde klasse A. Goed presteren in de eerste wedstrijden is voor deze titelkandidaat dus van groot belang. RC Mechelen maakte de verplaatsing naar "De Leunen" met de bedoeling één van de vroegste stuntzeges van het seizoen te boeken.

Geel besefte wat er op het spel stond en nam het heft dan ook meteen in handen. Geel was baas en had overwicht, maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet. RC Mechelen hield in de aanvangsfase al bij al goed stand. Een vrije trap van Caramazza ging hoog over. Het duurde tot net voor het halfuur eer Racing zelf een keer de neus aan het venster kon steken. Een schot van de bedrijvige Scheers werd gekeerd. Vijf minuten voor rust kreeg Geel dan toch de kans die het al een hele eerste helft trachtte te versieren. Mampaey hield Criel van een doelpunt en na heel wat geharrewar voor doel werd de bal uiteindelijk weggewerkt. Na 45 minuten stond er een niet onlogische 0-0 op het bord.

Dezelfde 22 spelers kwamen uit de kleedkamers en begonnen aan de tweede helft. Zij zagen hoe RC Mechelen op voorsprong klom. Vergeylen plaatste de bal buiten het bereik van Schurmans: 0-1. Geel leek op het eerste zicht wat aangeslagen, maar kon toch vrij snel langszij komen. Vedran Pelic -de beste man bij de thuisploeg- nam de bal in één tijd op de slof en maakte er knap 1-1 van. Negen minuten later mocht Caramazza een hoekschop nemen en Robbie Dello mocht ongehinderd binnenkoppen: 2-1. Caramazza kreeg later nog de kans om de wedstrijd te beslissen, maar zijn schot werd met de voet gered door Mampaey. Racing begon dan aan zijn slotoffensief. Schurmans stopte een vrije trap en in de herneming belandde de bal op de dwarsligger. Diep in blessuretijd claimde RC Mechelen nog een strafschop voor handspel van Dello, maar de scheidsrechter ging hier niet op in.

Geel heeft zijn eerste overwinning beet wat het puntenaantal op -3 brengt. Zo nadert Geel al tot op drie punten van onder andere Cappellen. Volgende week speelt Geel zijn eerste uitmatch op het veld van SK Maldegem. RC Mechelen, dat op een zeer verdienstelijke partij mag terugblikken, is dan gastheer voor Cappellen.

VERBROEDERING GEEL: Schurmans, Vanhees, Dello, De Koninck, Teelen(54' Verwimp), Delorge, Van Geele, Hegelmeers, Caramazza(85' Oostvogels), Criel(77' Coomans), Pelic

RC MECHELEN: Mampaey, Verstappen, Janssens, Schauwers, Scheers, Vanhagendoren(75' Malfliet), Axford, Hermans, Vergeylen(68' Deraeve), Nechelput, Diomi(75' Verstraeten)

DOELPUNTEN: 52' Vergeylen 0-1, 61' Pelic 1-1, 70' Dello 2-1

GELE KAARTEN: Hermans, Pelic, Scheers, Verstappen, Van Geele, Coomans