Analyse Heist wint eerste topper

Jo Mertens
Heist wint eerste topper

De eerste topper van de competitie tussen Heist en Veldwezelt werd aan een verschroeiend tempo gespeeld met in de eerste helft de beste kansen voor de thuisploeg die dan ook de rust ingingen met een 1-0 voorsprong via Curreria.Na de koffie kregen we een nog gemotiveerder Heist dat met 2 doelpunten van Laenen  toch nog de volle buit wist weg te kapen tegen een dapper Veldwezelt dat ondanks de vele geblesseerden mooi weerwerk bood.

Na een mooie bekercampagne had Mol-Wezel het niet onder de markt bij Heusden-Zolder en moest 90min knokken om de 3 pt mee te nemen naar de kempen het was Jimmy Catgiu die na een mooie actie in de 80 ste minuut de 0-1 op het bord wist te zetten.Patrick Goots kreeg in deze anders sportieve wedstrijd nog de rode kaart.

De derby in Maasmechelen tussen Verbroedering en Patro werd gespeeld in een prachtige sfeer voor maar liefst 2400 toeschouwers.In de eerste helft was het wat aftasten met een 0-0 ruststand als gevolg,maar na rust duwde patro het gaspedaal helemaal in en in een dolle 10 minuten werd het 0-3 via 2 maal Knevels en Rondeux en boeken dicht voor een verdienstelijk verbroedering.Na het laatste fluitsignaal werd er dan gevierd tot in de vroege uurtjes en dikwijls terug gedacht aan de mooie tijden van Patro in 1ste en  2de klas.

Hoogstraten startte furieus tegen Leopoldsburg maar dat leverde slechts één doelpunt op 1-0 na rust ging de thuisploeg op zijn elan verder tot iets na het uur bezoeker hendrickx in de 16 werd neergelegd en Menno Kans de rode kaart kreeg strafschop en de borjes op 1-1 stonden.Hoogstraten van slag maar kon toch nog verdient een puntje thuishouden.

Nieuwkomer Lille heeft het seizoen goed ingezet na een niet eens overdreven 2-0 tegen een onmondig  Bree doelpunten kwamen op naam van van Echarki en Bertels.Lille mag zich nu opmaken voor een bezoek aan het ambitieuze Mol-Wezel .

Thes nam een blitzstart en kwam zo na tien minuten op voorsprong toen uitblinker Dumont de bal simpel kon binnentikken,de jongens uit Rijkevorsel kwamen beter in de partij maar ofwel het doelkader of  pech bij de afwerking hielden  de 1-0 op het bord.

Spouwen en Lyra maakten er een spannende openingsmatch van met veel inzet langs beide kanten dat resulteerde in een verdient 2-2 gelijkspel.

Aarschot ging goed uit de start blokken en ging de rust in met een 2-0 voorsprong, in de tweede helft kabbelde het spel rustig door tot promovendus Witgoor in een wervelend slotkwartier via doelpunten van Meeuwssen en Claes de 2-2 toch nog op het bord wist te zetten.