Waalse derby in twee talen

Joeri De Ren
| 0 reacties
Waalse derby in twee talen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de Ardennen staat er dit weekend een soort van Ardense derby op het programma met de wedstrijd Virton – Eupen.  Beide ploegen liggen geografisch echter kilometers ver van elkaar en beiden behoren dan ook nog eens tot een andere taalgemeenschap.  Het is dus een hyperbool om te stellen dat het een derby betreft.  

Virton begon aan deze competitie met geringe verwachtingen nadat de club er zelfs even mee leek op te houden voor de aanvang van dit seizoen.  De ploeg kende een geweldige start, maar stagneerde ondertussen en viel terug naar een 11e plaats, weliswaar nog enkele punten en plaatsen boven Eupen.  De Oostkantonners speelde reeds aardig bijwijlen, maar sprokkelden naargelang te weinig punten.  Trainer Grosjean zal er niet om malen moesten zijn jongens eens niet aardig voetballen, maar wel de punten meebrengen uit Virton.  Vorige week diende Virton veel spelers te missen door blessure en of schorsing.  Deze week worden de meeste spelers – op Hareau na – gerecupereerd.  Virton lijkt dus goed gewapend om het duel aan te vatten.  Bij Eupen was de aanloop naar deze partij vrij rustig.  De ganse groep kon ongehinderd trainen en de aanhang gelooft in de kansen.  

Een supportersvereniging van Virton (Les Verts du Gaume) was wel zo vriendelijk om de tegenstanders uit te nodigen voor en na de wedstrijd in hun supporterslokaal.  Ze maken zelfs gratis lasagne na de wedstrijden voor de hongerigen onder de bezoekers.  Voor beide ploegen is de opdracht eenvoudig.  Winst is de enige manier om zich veilig te nestelen in de buik van de rangschikkig  en zo alvast de volgende weken ontspannen te kunnen blijven toeleven naar de confrontaties van de volgende weken. 
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties