Interview Simpson: 'Pedrag is fantastisch'

Joeri De Ren
| 0 reacties
Simpson: 'Pedrag is fantastisch'
Foto: © SC

Na de wedstrijd op Mechelen zochten we Danny Simpson op om hem enkele vragen te stellen over de wedstrijd.  Als verdediger had hij vandaag veel werk te verrichten en veel afstand te belopen.  De concentratie stond een half uur na de wedstrijd nog steeds van het gezicht van de verdediger af te lezen. 

Het was een moeilijke wedstrijd, maar waaraan viel dit volgens jou te wijten ?

We verwachtten ons aan een moeilijke wedstrijd. Een derby leeft en is steeds een geladen en moeilijke wedstrijd. Bovendien stond Mechelen boven ons gerangschikt en was dit belangrijk voor de titel, de periode en nog meer de supporters. Wij speelden uit, ook dat vergemakkelijkt de zaak niet. Uiteindelijk hadden zij een duidelijk voordeel bij het feit dat ook hun supporters talrijker waren, al waren onze fans weer geweldig. Je weet dan dat het moeilijk wordt en je zag dan ook dat het moeilijk voetballen was.

Jullie kwamen aanvankelijk moeilijk in jullie spel, maar al snel herpakte de groep zich en werd er voor elke bal geknokt.

We hebben inderdaad hard gevochten voor elke bal, in elk duel. Het was een ware veldslag bij momenten zonder onsportief te worden. De ganse groep heeft er hard voor gewerkt. Mede door dit constante gevecht kwamen we nooit echt aan voetballen toe. Maar we deden dit perfect. In zulke wedstrijden komt het erop aan zeker niets weg te geven. Opnieuw spelen we hier een wedstrijd waarin we geen doelpunt toestaan en dan weet je dat je kan winnen.

Jullie kunnen ook terugvallen op een uitzonderlijk sterk sluitstuk van de verdediging : Ristovic. Hoe belangrijk was hij vandaag ?

Pedrag is een geweldige keeper. Vandaag heeft hij weer ons weer recht gehouden met enkele uiterst belangrijke reddingen. Het is heerlijk spelen als verdediger met zulk een keeper achter je. Het geeft je vertrouwen. Pedrag staat er en dan voel je je als verdediger ook zekerder. Je weet dan dat een clean sheet erin zit, zelfs in moeilijkere momenten.

En nu op naar de volgende wedstrijd, of denken jullie daar nog niet aan ?

Toch wel. Volgende week komt Kortrijk op bezoek, niet ? Voor zover ik weet zijn ook zij een moeilijke tegenstander en wordt dit weer een moeilijke wedstrijd. Deze keer spelen we echter thuis en dus moeten we gewoon de drie punten thuis houden. Zulke wedstrijden mag je gewoon nooit verliezen of je bent gelijk je bonus uit wedstrijden zoals die van vandaag kwijt. We weten dus wat ons te doen staat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties