Hoe reageerden de ploegen van groep F na de loting?

Hoe reageerden de ploegen van groep F na de loting?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem komt in de groepfase van de Uefa Cup uit tegen het Nederlandse Ajax Amsterdam, het Tsjechische Sparta Praag, het Spaanse Espanyol Barcelona en het Oostenrijkse Austria Wenen. Hoe reageerden de vijf ploegen op deze loting?
 
Franky Dury, coach van Zulte Waregem: “Als iedereen van ons 100 % is, dan kunnen we teams verslagen die tien keer ons budget hebben. Als deze sterke ploegen nonchalant en niet 100 % zijn, dan hebben we een kans. Ik hoop gewoon dat onze resultaten in de competitie er niet zullen onder lijden, want Europa is een extra, maar het zal ons seizoen niet redden.”
 
Henk ten Cate, coach van Ajax Amsterdam: “Dit is een toffe groep met toffe ploegen. Het is ook een groep waarin we ons moeten kwalificeren. Van de tegenstanders ken ik Espanyol het best. Het Belgisch voetbal volg ik niet en van Austria Wenen ken ik Frank Schenkels en ik weet dat het één van de twee topploegen in Oostenrijk is. Het kon een slechtere loting zijn, maar langs de andere kant moeten we wel de resultaten nog halen.”
 
Michel Bilek, coach van Sparta Praag: “Ajax is de duidelijke favoriet en Espanyol is ook een heel sterke ploeg. We kunnen evenwichtige wedstrijden spelen tegen de andere twee tegenstanders en we kunnen ons kwalificeren. Het is een zeer attractieve groep voor de supporters.”
 
Ernesto Valverde, coach van Espanyol Barcelona: “Ik gok dat deze groep niet al te slecht is want er zijn andere zeer sterke groepen zoals die van Celta de Vigo. Je mag niet denken dat Ajax en Sparta de sterke ploegen zijn en de anderen de zwakkere. Ik heb dat al meegemaakt toen ik coach was van Athletico Bilbao. Austria Wenen schakelde ons uit omdat we dachten dat we de betere ploeg waren.”
 
Peter Stögel, technisch-directeur van Austria Wenen: “Een zeer interessante groep waar de fans naar toe kunnen uitkijken. Met Ajax en Espanyol hebben we twee kwaliteitvolle ploegen en Sparta speelt regelmatig in de Champions League. Waregem is op papier een outsider. Het zal moeilijk zijn, maar er zijn geen gemakkelijke groepen.”
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties