Doet Romario er jaartje bij?

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Doet Romario er jaartje bij?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Romario denkt voorlopig nog niet aan stoppen. In november zal de 40-jarige Braziliaan een maand de kleuren van het Australische Adelaide United verdedigen. Normaal gezien zou de aanvaller daarna een punt achter zijn carrière zetten, maar de wereldkapioen van 1994 breit waarschijnlijk nog een vervolg aan zijn lange voetbalcarrière. Hij kan een contract tekenen voor een extra seizoen bij zijn huidige club, Miami FC.
 
Eigenlijk ligt Romario nog onder contract bij het Braziliaanse Vasco Da Gama, maar beide partijen gunnen elkaar het licht in de ogen niet meer zodat een verhuur aan Miami een noodzaak was. Als Romario zijn objectief van 1000 doelpunten in officiële wedstrijden wil halen? is de verlenging van deze verbintenis ook een noodzaak. Momenteel zit de oud-speler van PSV aan 984 treffers.
 
Romario speelde in zijn loopbaan voor Vasco Da Gama, PSV, Barcelona, Flamengo, Valencia, Fluminese, Al-Sadd Sport Club Doha en Miami. Adelaïde wordt zijn negende club. Hij werd vijfmaal landskampioen (3x PSV, 1x Barcelona, 1x Vasco Da Gama) en won 22N nationale beker. Met de nationale ploeg werd hij één keer wereldkampioen en veroverde hij twee keer de Copa America (1997, 1999)  In 1994 werd hij gekroond tot beste voetballer van de wereld. In 2000 tot beste van speler van het Zuid-Amerikaanse continent. [AN]
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties