Groep E - Wie is Feyenoord ?

Luc Goderis
| 0 reacties
Groep E - Wie is Feyenoord ?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Feyenoord behaalde zijn eerste Nederlandse titel reeds in 1924 en sindsdien is de club één van de beste van Nederland.  Sedert 1965 verdelen ze samen met Ajax en PSV, mits slechts één uitzondering, alle landstitels.
 
In hun prijzenkabinet pronken niet alleen veertien nationale titels en tien Nederlandse bekers, maar er staan ook één Europacup I en twee Uefabekers in.  De recentste behaalden ze in 2002.  Onder leiding van Bert van Marwijk en met de hulp van uitblinker Pierre van Hooijdonk haalden ze het toen in de eigen Kuip met 3-2 van Borussia Dortmund.  De Nederlanders haalden toen, 28 jaar na hun eerste Uefabeker, voor de tweede keer de trofee naar Rotterdam.
 
Feyenoord plaatste zich voor de groepsfase door in de eerste ronde Lokomotiv Sofia uit te schakelen.  In Bulgarije werd het 2-2 en twee weken later volstond een scoreloos gelijkspel in De Kuip om door te dringen tot de tweede ronde.
 
Dit seizoen kende Feyenoord echter een niet al te beste seizoensstart.  Op de openingsdag kregen ze in Groningen 3-0 om de oren en een week later kwamen ze in eigen stadion niet verder dan 0-0 tegen Heracles.  Na klinkende winst tegen stadsgenoot Sparta (1-4) verloren de Rotterdammers opnieuw, op PSV werd het 2-1.  Mede daardoor staan ze na zes speeldagen pas op een negende plaats.
 
Hun type elftal : Henk Timmer - Karim Saidi, Bahia dos Santos, Danny Buys, Serginho Greene - Theo Lucius, Nicky Hofs, Jonathan de Guzman - Pierre van Hooijdonk, Ali Boussaboun, Joonas Kolkka
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties