Groep E - Wie is Wisla Krakow ?

Groep E - Wie is Wisla Krakow ?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wisla Krakow is één van de meest bekende clubs uit Polen. De huidige nummer drie van de Poolse competitie werd al tien keer landskampioen en vijf van die titels werden na 1998 behaald. Het geeft aan dat de club momenteel tot de sterksten van het land behoort.  

Tot voor kort werd Wisla gecoacht door voormalig Chelsea-speler en Roemeens international Dan Petrescu, maar die werd na een povere seizoensstart ontslagen. In zijn plaats werd de Serviër Dragomir Okuka aangesteld. Okuka werd in 2002 al eens kampioen met Wisla en kreeg ook nu het elftal weer snel op de rails.

Zoals zo veel ploegen in het voormalige Oostblok beschikt Wisla, dat vernoemd werd naar de langste rivier van Polen, over een mix van zelf opgeleide spelers en voetballers uit diverse Oost-Europese landen. Daarnaast voetballen er ook twee Brazilianen en zelfs een Australiër.

Wisla plaatste zich voor de groepsfase van de Uefa-beker nadat het in de eerste ronde Iraklis uitschakelde. In de heenwedstrijd werd met 0-1 verloren en twee weken later sleepten de Polen diep in blessuretijd verlengingen uit de brand. Mauro Cantoro zorgde tijdens de eerste verlenging voor de 0-2 en de kwalificatie.

Daarvoor hadden ze, niet zonder enige moeite, het Oostenrijkse SV Mattersburg tijdens de laatste kwalificatieronde uitgeschakeld.

Momenteel is de Poolse competitie negen speeldagen ver en Wisla verloor nog niet één keer, al speelde het wel al vijf keer gelijk. Op de vierde speeldag wonnen ze van de huidige leider Korona Kielce met 2-0.  Eén week later bogen ze bij Lech Poznan tijdens de slotfase een 3-1 achterstand om in 3-3.  Ze staan momenteel derde op amper één punt van de leiders. 

Hun type-elftal: Emilian Dolha - Marcin Baszczynski, Arkadiusz Glowacki, Cleber Guedes de Lima, Nikola Mijailovic - Mauro Cantoro, Radoslaw Sobolewski, Marek Zienczuk, Pawel Brocek - Marek Penksa. [AN]

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties