Sanctie voor Peter Maes gemilderd

Sanctie voor Peter Maes gemilderd
Foto: © SC

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Na een aanvaring met de scheidsrechter tijdens de rust van de wedstrijd Union SG – KV Mechelen werd KV-trainer Peter Maes naar de tribune gestuurd. Het Sportcomité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond behandelde de zaak en stelde een minnelijke schikking voor. Die hield in dat Maes gedurende vier weken de toegang tot de neutrale zone ontzegd werd. Er werd ook een boete van 200 euro aangerekend.

Maes tekende verzet aan tegen het voorstel tot minnelijke schikking. Dinsdag werd zijn zaak opnieuw bekeken. Het Sportcomité milderde haar oordeel. Maes krijgt nu gedurende twee weken geen toegang tot de neutrale zone. De sanctie gaat in op 12 oktober. Malinwa moet het dus in twee wedstrijden zonder hoofdtrainer op de bank stellen: de competitiematch op het veld van KVK Tienen en de bekerpartij tegen Germinal Beerschot.

In vergelijking met het eerste voorstel tot minnelijke schikking werden dus twee weken van de straf afgepitst. Toch zijn die niet helemaal verdwenen. Het Sportcomité sprak immers ook twee weken voorwaardelijk uit. Wanneer Maes in de loop van dit seizoen opnieuw een gelijkaardige aanvaring met het scheidsrechterskorps heeft, wordt de toegang tot de neutrale zone hem dus sowieso twee weken ontzegd (en wordt er vanzelfsprekend een nieuwe sanctie uitgesproken). In dat geval zou de Mechelse hoofdtrainer ook een flinke boete moeten ophoesten. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties