'Anderlecht zal vallen zoals Juventus'

'Anderlecht zal vallen zoals Juventus'
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Na een maandenlange stilte praat Pietro Allatta opnieuw. Allatta, één van de hoofdverdachten in de corruptiezaak rond de Chinees Zheyun Ye, is in een exclusief interview met het magazine Humo niet mals voor Anderlecht. De ex-makelaar beschuldigt de club van corruptie.

"Anderlecht gaat vallen, zoals Juventus", verwijst Allatta naar Italië, waar de Turijnse club terug gezet werd naar tweede klasse toen bleek dat het verscheidene keren de scheidsrechters had omgekocht. "Ik heb harde bewijzen. Op een dag zal ik de bom boven halen. Jawel, ook Anderlecht truceert wedstrijden. Denk maar aan de wedstrijd Charleroi - Anderlecht, in het seizoen 1999-2000. Scifo zou na dat seizoen van paars-wit naar Charleroi verhuizen en de voorwaarde was dat Charleroi in eerste bleef. Het werd uiteindelijk 1-1. Alin Stoica scoorde de Brusselse treffer, maar dat was per ongeluk. Hij vloekte na het doelpunt, want hij wist dat het niet mocht."

Allatta is ook bijzonder boos op manager Herman Van Holsbeeck. "Waarom ben ik niet langer welkom op Anderlecht? Omdat ik Van Holsbeeck niks heb gegund bij Proto's transfer. Hij wilde zelf een percente opstrijken, maar ik liet dat niet toe. En nu hebben ze 12 miljoen euro betaald voor vier Argentijnse imbecielen. Een grote witwasoperatie waarbij Van Holsbeeck vanalles in zijn zakken heeft gestoken."

Van Holsbeeck heeft ondertussen al gereageerd op aantijgingen. De manager zette zijn advocaten op de zaak en overweegt een klacht in te dienen.

Ondertussen blijft Allatta ontkennen dat hij wedstrijden vervalste. "Ja, ik heb Zheyun Ye voorgesteld aan La Louvière-voorzitter Filippo Gaone. Ja, ik heb de verkoop van La Louvière aan Ye helpen regelen en spelers aan hem voorgesteld. Maar matchen vervalsen? Nee. Kennen jullie één speler die mijn naam noemt? Waar staat het gerechtelijk onderzoek tegen mij? Nergens."

        

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties