Azzurrini plaatsen zich voor het EK

De Italiaanse nationale beloftenploeg heeft zich dinsdagavond geplaatst voor het Europees Kampioenschap in 2007 in Nederland. De Azzurrini versloegen Spanje in Palencia met 2-1 wat voldoende was na het 0-0 gelijkspel van vorige vrijdag in Modena.

Italië kwam halverwege de eerste helft op voorsprong dankzij Giorgio Chiellini. De links-back trapte in één tijd de bal vanop 20 meter met buitenkant links enig mooi in doel. In Modena maakte de Spaanse doelman Moya nog enkele schitterende reddingen, maar op de trap van Chiellini had hij geen verhaal. De Spanjaarden kregen een mentale klap en amper acht minuten later stond de 0-2 op het bord. Riccardo Montolivo wou het even mooi doen als Chiellini en nam een voorzet van Palladino in één tijd uit de lucht en deponeerde de bal juist onder de lat.

In de tweede helft zette Spanje alles op alles en in de 60ste minuut loonde dat. Invaller Roberto Soldado kopte een voorzet van Gavilan tegen de netten en zorgde voor het eerste tegendoelpunt in 435 minuten voor de Azzurrini. Het spel ging daarna op en neer, maar echt grote kansen waren er niet meer tot frustatie van de Spanjaarden. In blessuretijd kookte het potje van Javier Flano Melli helemaal over en hij mocht dan ook iets sneller de kleedkamers opzoeken dan de andere spelers.

Spanje U21: Moyà; Flano Melli, Pique, Albiol, Garrido; Zapater, Garcia (46’ De La Red); Ariz Mendi (54’ Jurado), Silva, Gavilan; Kepa (46’ Soldado)

Italië U21: Curci; Potenza, Mantovani, Andreolli, Chiellini; Nocerino, Aquilani (89’ Pisano); Rosina (78’ Lazzari), Montolivo, Palladino (67’ Padoin); Pellè