R.A.S Nimy - D. VV Zultse 2 - 2

Guillaume Belaey
R.A.S Nimy - D. VV Zultse  2 - 2

Na een opgelegde rust konden we de competitie terug aanvatten. Door de grillen van de kalendermaker dienden we een van onze verste verplaatsingen te maken  en ... op bezoek gaan bij de uit vorig seizoen gedegradeerde 2de nationaler Nimy.  Dat dit geen sinecure zou zijn, was dus op voorhand geweten.

1ste helft:       Beide ploegen starten wat afwachtend aan de wedstrijd. Zulte is wel de grootste initiatiefnemer maar voorlopig loont dit niet. De eerste kans is er in de 8’ maar Romy Jacques laat de bal te ver van de voet stuiteren en de thuisgoalie kan het gevaar ongedaan maken. Nimy loert op de counter en wanneer ze in de 16’ door de buitenspelval glippen is keepster An Boudt bij de pinken en voorkomt de achterstand. Zulte heeft het zo niet begrepen en gaat resoluut in de aanval. Wanneer Jolien Badie nog eens Romy Jacques kan bedienen is het zover en de 0-1 staat op het bord. Nimy laat niet begaan en probeert de bakens te verzetten. Dit lukt hen dan ook, wanneer in de verdediging niet iedereen meeschuift en de bal ertussen gegeven wordt. Een goed uitkomende doelvrouw kan dit niet rechtzetten en de  1-1 staat op het bord. Zulte blijft baas  over de wedstrijd en geregeld komen ze in de “zone van de waarheid” maar daar loopt het mis en met een 1-1 stand wordt de rust bereikt.

2de helft:        Onze gastvrouwen zijn blijkbaar het meest gemotiveerd uit de kleedkamers gekomen en doelvrouw An Boudt redt in 2 keer hun aanvalsdrift. Dit was maar een kort intermezzo, vanaf dan was het al Zulte wat de klok sloeg. Romy Jacques eist hierbij een glansrol op maar ze kan niet, zoals men zegt, de kers op de taart plaatsen. In de 50’ is het dan toch raak, centraal kan Annelies De Meijer perfect Romy Jacques lanceren en de 1-2 staat op het bord. Zulte nu gelanceerd, en aanval na aanval wordt door de thuisploeg ondergaan, enkel de score wordt niet verder uitgediept. En ja, zoals zoveel maal in het voetbal, dom centraal balverlies laat onze tegenstander toe om de gelijkmaker aan te tekenen. Zulte gaat nu resoluut voor de 3 punten maar de thuisploeg kreunt doch kraakt niet. Zij loeren integendeel op de counter en hebben hierbij ei zo na nog succes ook. We noteren nog voor Zultse een prima vrijschop van Latifa (net over de lat) alsook verschillende pogingen van Lien Mortier die niet succesvol zijn. Onze gastvrouwen krijgen het nu moeilijk maar zijn ook uitgekookt genoeg om met een paar “centraal” uitgelokte fouten de 2-2 op het bord te houden. Zulte heeft meer dan de bovenhand maar het scoren lukt niet meer, de beste kans is er voor Françoise Delcoigne die in één tijd een perfecte voorzet van Romy Jacques net naast de paal pegelt.

Een prima wedstrijd, jammer dat de 3 punten niet door Zulte meegenomen werden. Zelfs de scheidsrechter (die een prima en onpartijdige leiding floot) was enthousiast over het geleverde spel van de twee ploegen. Voor onze 3de  nationalers kan het seizoen alvast niet meer stuk,  op naar de volgende wedstijd!

Doelpunten:                        21' 0-1 Romy Jacques,  29' 1-1 Lemal Maryline (?),
50' 1-2 Romy Jacques,  58' 2- 2   Kerckhofs Vanessa.

Nimy:             Capouillez Claudia, Zerghe Anne Marie, Slosse Débora, Tenart Lindsey, Slosse Sarah, Daune Amandine, Le Maire Christel (46’ Duliere Bénedicte), Fontaine Nathalie, Kerckhofs, Vanessa, Lemal Maryline (65’ Normand Aurore),Callenaere  Sylvie (82’ Lerat Delphine).

Bank:                        Duliére Benedict, Normand Aurore, Lerat Delphine.

Trainer:         Janssens Roland

DZVV:         Boudt An, De Puydt Sofie, Bontinck Chloè( 86’ Clauwaert Annelies), Delcoigne Françoise, Jacques Romy, De Poorter Veerle, Mortier Lien (82’ Dhondt Daisy), Badie Jolien, Van Daele Eva (46’ Lindsey De Rijcke), De Meijer Annelies,Abdallah Latifa.

Bank:                        De Rijcke Lindsey, Dhondt Daisy, Clauwaert Annelies

Trainer:         Saskia Molly

Kaarten:       35’ Eva Van Daele (geel), 80’ Slosse Déborah (geel)

Scheidsrechter: Capron  Jean-Jacques