Uefa houdt Kroatië scherp in de gaten

Luc Goderis
| 0 reacties
Uefa houdt Kroatië scherp in de gaten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Morgen staat Kroatië - Engeland op het programma en de Uefa zal de wedstrijd met argusogen volgen.  De Uefa-bobo's zullen vooral de Kroatische fans nauwlettend in de gaten houden.

De Kroatische fans hebben immers een barslechte reputatie wat betreft racisme. Tijdens het vorige EK werd hun bond al beboet voor hun racistische vlaggen en gezangen.  De Uefa vreest nu dat de Engelse kleurlingen morgen wel eens de kop van jut kunnen worden.

Afgelopen augustus was het weer prijs.  Tijdens een oefenpartij in Livorno vormden een tweehonderdtal Kroaten een levende swastika (foto) en daar kon de Uefa niet mee lachen.

Mochten er zich morgen incidenten voordoen zoals in Italië dan riskeren de Kroaten zelfs uitgesloten te worden voor het EK in 2008.

"Racisme wordt niet getolereerd", zegt Uefa-bobo William Gaillard. "In het verleden zijn daarmee al voldoende problemen geweest in Oost-Europa en vooral Kroatië.  Daarom dat we nu de Kroaten op voorhand waarschuwen om het tegen Engeland beschaafd te houden.  De Fifa heeft onlangs een regel ingevoerd die, in extreme gevallen, toestaat punten af te trekken of het team zelfs helemaal uit een competitie te weren.  Wegens de herhaaldelijke problemen met Kroatische clubs, zijn ze gewaarschuwd dat we deze keer veel hardere sancties zullen treffen dan in het verleden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties