Analyse Eeklo blijft in "Pole-position"

Gentil Dossche
| 0 reacties
Eeklo blijft in "Pole-position"
Foto: © SC

    
Dat de uitstap van FC Eeklo naar Olsa Brakel niet van een leien dakje zou verlopen kon worden voorspeld. Vooral in de 2de helft wettigden de leiders hun aan de rust opgebouwde voorsprong, al was daarvoor een bom van Dave Gysel nodig van op zo’n 40 meter! Meteen de 10de seizoenstreffer van de Eeklose kapitein. Runner-up Eendracht Appelterre komt zondag naar Eeklo (let op: Aanvang om 14u30! en niet 15u zoals aanvankelijk voorzien). De tabaksplanters zijn de enigen die de thuisploeg de felbegeerde 1ste periodetitel nog kunnen ontfutselen, maar dan dient er wel gewonnen te worden. Steve DeSaegher lukte een hattrick tegen Machelen en voor hem staat de teller op 9.
 
Kwik Eine,  Olsa Brakel en SK Lebbeke delen de 3de plaats in de rangschikking, zij het op 6 punten van de leiders. Eine had het aanvankelijk wat moeilijk tegen Kerksken, tot Gunter Van de Sompel een gaatje vond. Met nog een treffer in de 2de helft deed de Topscorer al 14 keer de netten trillen. Olsa Brakel verloor, zoals gemeld, wel het toptreffen tegen Eeklo maar blijft goed meedraaien. SK Lebbeke opende zijn thuiswedstrijd met een knalprestatie in de eerste speelhelft. Opnieuw was het Filip Cornelis die de ban brak. Sparta Ursel werd van de mat geveegd en moest berusten in het meesterschap. Ursel zakt van de 4de naar de 6de plaats.
 
Sparta Petegem bleek nog niet bekomen van de zware nederlaag van vorige week en ging opnieuw onderuit. Rieno Van Oost kon niet voorkomen dat Kemzeke zijn team een eerste thuisnederlaag aansmeerde. In de rangschikking wordt Petegem bijgebeend door Rapide Lebbeke. De jonge garde van trainer Marc Noë speelde zijn minst goede wedstrijd van het seizoen maar pakte in de slotminuten de winst bij Terjoden-Welle.
 
Kenny Raaymakers, het goudhaantje van FC Vrasene, was opnieuw bijna onhoudbaar en bracht met 3 doelpunten zijn totaal op 10. De nieuwkomers blijven goed meedraaien in deze reeks. SK Berlare ging terug onderuit al hadden de puitenkloppers het grootste gedeelte van de wedstrijd balbezit. Een sluw counterend Aalter legde echter een pad in de korf. Sylvain Naets scoorde zijn eerste 2 doelpunten van het seizoen en bezorgde daarmee de Klauwaerts uit Kemzeke een deugddoende overwinning. SK Terjoden-Welle zag in de slotminuten een quasi zeker gelijkspel uit de handen glippen en blijft achteraan in het peloton. Eendracht Machelen had geen verweer tegen Appelterre en zal zondag uit een ander vaatje moeten tappen in de thuiswedstrijd tegen Vrasene. Eendracht Aalter behaalde een 3de overwinning uit zijn laatste 4 wedstrijden en vindt aansluiting bij het peloton.
 
Een klasseflits van Davy Cooreman niet te na gesproken, FC Kerksken kon geen vuist maken toen Eine op tempo kwam en blijft onderaan bengelen. Ondertussen wordt de achterstand alsmaar groter. SKDJ Lovendegem zal Allerheiligen en Allerzielen goed kunnen gebruiken voor enige bezinning. Bij de mededrager van de Rode Lantaarn lijkt alle vertrouwen in eigen kunnen helemaal zoek. Of de nog afwezige routiniers in staat zullen zijn het roer om te gooien zal de toekomst moeten uitmaken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties