Analyse Statistieken Eredivisie na tien speeldagen

Giovanny Saelens
| 0 reacties
Statistieken Eredivisie na tien speeldagen
Foto: © SC

De Nederlandse Eredivisie is tien speeldagen ver. Alle ploegen speelden dan ook tien wedstrijden, behalve Vitesse en Heerenveen die op 29 november hun onderlinge confrontatie van de 9e speeldag nog moeten afwerken eind november. Voetbalkrant.com zet enkele statistieken op een rijtje.

 

Ajax staat alleen aan de leiding met 27 punten. PSV en AZ volgen met respectievelijk 25 en 23 punten. Onderaan het klassement vinden we ADO Den Haag en Sparta Rotterdam terug. Beide ploegen wonnen één keer en speelden één keer gelijk, waardoor ze elk 4 punten hebben.

 

AZ scoorde al 31 doelpunten in tien wedstrijd. NEC, Willem II, ADO Den Haag en Sparta Rotterdam troffen nog maar zeven keer de netten. Bij Sparta is de verdediging als een zeef, want ze kregen al 25 tegendoelpunten. PSV kreeg daarentegen nog maar zes doelpunten te verwerken.

 

AZ en PSV hebben de grootste thuiszeges. AZ won op de openingsspeeldag met 8-1 van NEC. PSV kon de rode lantaarn op 25 oktober verslaan met 7-0. De grootste uitzeges zijn voor AZ en Ajax. AZ kon Willem II al in eigen huis verslaan met 0-4 en Ajax deed hetzelfde met concurrent Feyenoord.

 

De vuilste ploeg is Feyenoord. De Rotterdammers hebben al 30 gele kaarten en 2 rode kaarten. Feyenoord heeft dan ook de speler met de meeste gele kaarten in huis. Nicky Hofs kreeg al 5 keer geel, net als Saeijs (Roda JC) en Schilder (Heracles).

 

De eerste plaats in de topschutterrangschikking wordt gedeeld door Alves (Heerenveen) en N’Kufo (Twente). Beide spelers troffen elk al zeven keer de netten. Farfan (PSV), Koevermans (AZ), Lazovic (Vitesse) en Sneijder (Ajax) scoorden elk zes keer.

 

Maar liefst 29 spelers speelden al de volle 900 minuten. 54% van de wedstrijden werd gewonnen door de thuisploeg, 29% door de uitploeg. Ongeveer één vijfde, namelijk 17% van de wedstrijden draaiden uit op een gelijkspel. Het meest voorkomende resultaat in de Eredivisie is 1-0. 9 van de 89 gespeelde wedstrijden eindigden op dat resultaat. Ook een 2-0 score kwam al acht keer voor.

 

Klik hier om uitgebreidere statistieken terug te vinden van de Nederlandse Eredivisie

            
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties