Vermeersch riskeert minstens drie maanden

Thomas Dubois
| 0 reacties
Vermeersch riskeert minstens drie maanden
Foto: © SC

Johan Vermeersch, de flamboyante voorzitter van eersteklasser FC Brussels, riskeert een minimumstraf van drie maanden stadionverbod. Dat omdat hij de voetbalwet vorig weekend overtreedde. Vermeersch stapte na de 2-1 van Olufade en AA Gent woedend het veld op en bood de scheidsrechter zijn jas met portefeuille erin aan bij de scheidsrechter. Eerder stond hij al voortdurend te gesticuleren na de rode kaart voor Kalulika.
 
De politie van Gent maakte alvast een proces-verbaal op van de feiten. In het beste geval ligt dat verslag al binnen enkele dagen bij Binnenlandse Zaken. Dan zal er een strafmaat bepaald worden. Volgens de wet riskeert diegene die het veld betreedt een stadionverbod van minstens drie maanden en een geldboete van 250 euro tot maximum vijf jaar en een boete van 5.000 euro. Bovendien werd afgelopen weekend net een strengere voetbalwet goedgekeurd. Hierbij wordt het minimum stadionverbod op twee jaar geplaatst. Meer dan waarschijnlijk wordt het dossier doorverwezen naar het Sportcomité.
 
Vermeersch zelf toonde in Het Laatste Nieuws alvast weinig spijt over z’n daden. “De boodschap is duidelijk overgekomen. De manier waarop had anders gekund, maar ik ben nu eenmaal een mens met emoties.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties