Benfica stelt orde op zaken

Op het terrein van Celtic Glasgow was Benfica Lissabon met 3-0 de boot in gegaan. Dat moest de Portugese club in het eigen Estadio Da Luz goedmaken. Celtic, dat wou afrekenen met zijn slechte uitreputatie in de Champions League, was bij winst zeker van een plaats in de volgende ronde.

Benfica nam het voortouw en liet meteen zien wat zijn intenties waren. Bovendien kon Benfica ook op wat geluk rekenen. Na tien minuten werd een voorzet van Nelson door Caldwell in eigen doel gedevieerd. Gary Caldwell had duidelijk een slechte dag en daar profiteerde Benfica optimaal van. Een verre uittrap van Quim effende via het hoofd van Caldwell het pad voor Nuno Gomes. De Portugese aanvaller aarzelde niet en maakte er 2-0 van. Voor Nuno Gomes was het zijn eerste goal in de Champions League in acht jaar. Een poging van Miccoli ging net over. Net voor de rust dan toch een keer Celtic. Pearson schoot op aangeven van Miller naast.

In de tweede helft kwam Celtic iets beter in de wedstrijd. Toch werd Benfica nauwelijks in de problemen gebracht. Een plaatsbal van Nuno Gomes belandde net naast doel. Toch bleef een derde doelpunt niet uit. Karyaka trapte een klein kwartier voor tijd de 3-0 tegen de netten. In blessuretijd redde Quim nog een vrije trap van Nakamura

Benfica versloeg Celtic met dezelfde cijfers waarmee het de match in Schotland verloor. Benfica doet nu weer mee voor de tweede plaats en nadert tot op twee punten van Celtic.