D-Day voor HSV, Benfica en AEK

Harald Berings
| 0 reacties
D-Day voor HSV, Benfica en AEK
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisterenavond konden vijf teams zich plaatsen voor de tweede ronde van het kampioenenbal: Chelsea, Bayern, PSV, Liverpool en Valencia kunnen enigszins op hun lauweren rusten. Vanavond kunnen zich Real Madrid, Olympique Lyon, Manchester United, Celtic Glasgow en AC Milan bij dat kransje voegen. Voor zes teams valt vanavond al zeker de beslissing over Europese overwintering in de Champions League.

Olympique Lyon, dat haar superspits Fred twee maanden moet missen, ontvangt thuis Dynamo Kiev. Lyon is stilaan een sensatie aan het worden in de Champions League en winnen de Fransen ook vanavond, zijn ze zeker van de kwalificatie. Verliezen de Oekraïners, mogen ze de tweede plaats definitief vergeten. Als ook Real Madrid voor eigen huis wint tegen Steaua Boekarest, zijn de overwinnaars in poule E gekend.

In groep F is de situatie nog afgetekender: Man United en Celtic steken met 9 en 6 punten boven Benfica en Kopenhagen uit, die beiden amper één punt verzamelden. Beide Britste grootmachten kunnen zich dan ook vanavond al plaatsen. The Reds trekken naar Denemarken, Celtic wacht een warm onthaal in het Estádio da Lùz in Lissabon.

Met CSKA Moskou staat vanavond de verrassende leider in poule G tegenover Arsenal, de groepsfavoriet. De Gunners verloren kansloos de heenwedstrijd in Moskou, maar krijgen thuis in het imposante Fly Emirates Stadium een kans op revanche. Hamburger SV en Vincent Kompany staan dan weer met het mes op de keel tegen FC Porto. De Duitsers zullen alle hulp van het thuispubliek kunnen gebruiken, want in de verregende heenwedstrijd in het Estadio Dragão ging het met 4-1 onderuit. 

In groep H tenslotte kan AC Milan zich vanavond plaatsen als het thuis wint van Anderlecht. Een samenvatting van die wedstrijd kan u vinden bij de sectie Binnenland op Voetbalkrant.com. Anderlecht zal wel met aandacht de stand in AEK-Lille in het oog houden. Als AEK verliest, is het uitgeschakeld voor de eerste twee plaatsen. Als Anderlecht ervan uitgaat dat het thuis tegen AEK echter kan winnen, dan zou een overwinning van de Grieken de beste uitslag zijn voor paars-wit.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties