Interview Reacties na KVM-Tubize

Bart Hermans
| 0 reacties
Reacties na KVM-Tubize
Foto: © SC

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Voetbalkrant sprak na de wedstrijd tussen KV Mechelen en Tubize met Kevin Kempeneer, Kevin Geudens en Bjorn Vleminckx.
 
De eerste speler die we te pakken kregen was Kevin Kempeneer, hij kreeg terug zijn kans onder de lat ten voordele van Olivier Werner.
 
Kevin, was je verrast met je basisplaats?
 
“donderdag had ik toch het gevoel dat het er in zat dat ik mijn kans kreeg.Vrijdag hadden we bespreking over deze wedstrijd en toen heeft de trainer zijn keuze van doelman bekend gemaakt en voor mij gekozen. Dat zijn de momenten waarvoor je werkt. Ik werd na een paar speeldagen terug verwezen naar de bank, weliswaar met een goed gevoel. Ik heb daarna doorgewerkt zoals ik bezig was en dat zie ik nu beloond.De trainer wist dat hij op mij kon rekenen als het nodig was.”
 
Voel je veel druk nu je terug onder de lat komt of trek je je daar niets van aan?
 
“Natuurlijk trek ik me dat aan, druk is er altijd want we moesten vandaag winnen om de aansluiting bovenaan niet te verliezen. Ik heb gewoon mijn match gespeeld zoals ik ze altijd speel, ik probeer rustig te blijven in die moeilijke momenten en heb natuurlijk hulp gehad van de ploeg die een heel goede wedstrijd speelde. Het gaat hier niet alleen om Kevin Kempeneer maar ook om KV Mechelen die een heel goede wedstrijd speelde.”
 
Dit was geen gemakkelijke wedstrijd met een tegenstander die weinig ruimte weggaf?
 
“We wisten van tevoren dat dit een moeilijke wedstrijd ging worden maar ik denk dat we ons spel hebben gespeeld, de bal lieten rondgaan en dat is ons toch aardig gelukt. De tegenstander probeerde ook mee te voetballen maar ik vind dat onze verdediging schitterend heeft gewerkt Ik denk dat we met dezelfde inzet naar volgende week tegen Ronse moeten toeleven.”
 
Je hebt niet veel werk moeten opknappen?
 
“Nee, dat viel goed mee. Ik denk dat dit ook een grote verdienste is van de verdediging die heel sterk was in de kopduels. We horen vaak dat we veel goals slikken in de stilstaande fases en vandaag hebben we laten zien dat we daar ook heel sterk in zijn.”
 
De volgende speler die we voor onze dictafoon konden krijgen was doelpuntenmaker Kevin Geudens.
 
Kevin, jullie zijn duidelijk heel blij met deze overwinning vandaag?
 
“Ja, we moesten winnen vandaag en dat is dan ook gebeurd. Ik wist op het moment dat we voor kwamen dat we de partij winnende gingen afsluiten. Iedereen was supergemotiveerd om thuis te winnen.”
 
Het was zo een wedstrijd waarin het kwaliteitsverschil snel duidelijk was maar die niet gemakkelijk was om te winnen?”
 
“Ze hadden heel veel gestalte in hun ploeg en als ze dan met de lange bal werkte was het soms wel moeilijk om die bal te bemachtigen. Ik denk dat we in de eerste helft toch wat kansen hebben gecreëerd en na de 1-0 zien we twee ballen tegen de lat belanden en verdienen dan al dat tweede doelpunt. Het bleef dan nog lang 1-0 en dan is het toch oppassen geblazen. Maar ik denk over de hele wedstrijd gezien dat we hier vandaag verdiend winnen.
 
Je hebt nog eens een goaltje meegepikt?
 
“Ja, in de eerste helft had ik al eens vanop afstand geschoten en ik voelde dat het vrij vlot ging. Ik kreeg die bal dan in de tweede helft en besloot om te trappen en ik voelde al direct dat ik die goed raakte en zag hem dan ook achter de keeper in doel verdwijnen. Het was de bevrijdende goal vandaag. Iedereen was na dat doelpunt wat rustiger en we konden dan bij stilstaande fases ook wat geruster adem halen.
 
Heb je nog altijd een overbelasting aan de adductoren?
 
“Ja, ik heb het de eerste twee dagen van de week heel rustig aangedaan en niet getraind. Ik heb de hele voorbereiding meegedaan en alle wedstrijden tot hiertoe en was over mijn heel lichaam wat overbelast. Die twee dagen rust hebben me goed gedaan en ik voelde me heel fris vandaag. Iedereen zat goed fris vandaag. Met die match van Ronse in het verschiet gaan we voor een zes op zes.”
 
Tenslotte spraken we met de andere doelpuntenmaker Vleminckx, hij lijkt een vast plaatsje te hebben als spits bij dit KV Mechelen.
 
Er werd voor de wedstrijd wat gevreesd voor dit Tubize omdat het een stugge ploeg is maar achteraf gezien is alles goed verlopen?
 
“De trainer had vooraf gezegd dat we ons aan een dubbele gordel van verdedigers en middenvelders mochten verwachten. Het was aan ons om te blijven voetballen en niet met de lange bal te spelen want dan gaan we hun spelletje spelen en dan vrees ik dat we tekort gingen komen.Ik denk dat we dat schitterende hebben opgelost door te blijven voetballen en zo komen de kansen. Bij onze twee of derde kans was het dan ook raak, we komen op 1-0 en dan is het een heel andere match. Ik denk dat we in deze negentig minuten nooit echt in problemen zijn gekomen en dat was schitterend voor ons.”
 
Je lijkt vooraan een vaste waarde te zijn, naast jou wisselt het soms wel. Is het telkens een aanpassing als je met Charaï of Kielo-Lezi speelt?
 
“Het is altijd een aanpassing want iedereen speelt anders. Maar ik denk dat ik ook moet blijven presteren of anders vlieg ik ook op de bank. Ik denk niet dat ik een vaste waarde ben, we zijn met heel de groep heel hard aan elkaar gewaagd en het zijn op het moment heel moeilijk keuzes voor de trainer. Vandaag koos hij voor Kielo-Lezi en mij maar Charaï viel goed en gretig in dus volgende week wacht er de trainer weer een moeilijke keuze. Of ik nu met Charaï of Kielo-Lezi speel mij maakt dat niet veel uit want zij moeten zich aan mij aanpassen omdat ik de targetman ben.”
 
Wat vond je van de scheidsrechter vandaag?
 
“Tja, ok hij geeft een paar domme gele kaarten. De mijne, misschien sta ik wel kort maar ik sta er vijftien meter vanaf, ik doe wat stappen vooruit en spring omhoog en als je hem dan raakt sta je te kort bij de bal en daar geeft hij geel voor. Maar ik denk dat hij al bij al nog een degelijke wedstrijd heeft gefloten. Hij heeft misschien iets te rap gefloten waardoor hij echt alles floot maar dat was voor beide kanten zo. Dus hoeven we niet te klagen.”
 
Je zit op het moment al aan zes doelpunten?
 
“Inderdaad, zes in de competitie en eentje in de beker. Dat begint al te tellen. Maar dat is niet mijn verdienste maar van heel de ploeg. Vandaag speelt Bert de bal in op Kielo-Lezi, laat hij hem lopen of kan hij er niet aan, ik weet het niet maar die komt bij terecht en ik knal hem binnen. Maar daarvoor sta ik er ook, ik hoop er van het seizoen nog een stuk of negen binnen te trappen En als dat niet zo is dan zullen er wel andere scoren. Zolang de ploeg maar wint dat is voor mij het belangrijkste.”
 
 
Je ex-ploeg Oostende gaat zwaar onderuit in Virton?
 
“Ja, ik heb gehoord dat ze met vier-nul verliezen. Voor die ploeg is dat geen gemakkelijke verplaatsing. Vorig jaar hebben we vier uur en een half in de bus gezeten en dat voel je wel. Oostende is voor mij een afgesloten hoofdstuk maar ik blijf er vrienden houden. Wij moeten binnen veertien dagen naar Virton en het is aan ons om vanaf de eerste minuut te bewijzen dat we ze aankunnen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties