Analyse Barça opnieuw nummer één

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Barça opnieuw nummer één
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Barcelona heeft zijn leidersplaats, die het vorige week verloor aan Sevilla, alweer terug.  De regerende landskampioen haalde het niet zonder moeite van Real Zaragoza, maar profiteerde zo wel optimaal van het puntenverlies van Sevilla.  Real Madrid volgt op de derde plaats, terwijl Valencia alweer punten verloor en verder wegzakt.  
 
De absolute topper van de tiende speeldag was de partij tussen Barcelona en Real Zaragoza.  De Catalanen hadden het niet makkelijk tegen het team van Victor Fernandez en kwamen zelfs al vrij vroeg op achterstand.  Gelukkig kon Barça rekenen op de genialiteit van Ronaldinho, die met een kopbaldoelpunt de bordjes in evenwicht bracht. Na twee rode kaarten, één voor beide teams, vielen in de slotminuten nog twee treffers voor de thuisploeg.  Na een verdienstelijke wedstrijd moest Real Zaragoza zo met lege handen naar huis, maar het verliest slechts één plaatsje in de stand en is nu vierde.  Barça is opnieuw alleen leider. 
 
Sevilla speelde niet bepaald zijn beste wedstrijd op het veld van Racing Santander.  De thuisploeg was zelfs op alle vlakken de betere van de winnaar van de Uefa-beker.  Het enige wat niet lukte, was scoren, en zo eindigde de wedstrijd op een scoreloos gelijkspel.  Voor Racing Santander was het al de zevende opeenvolgende partij zonder nederlaag.  Door het puntenverlies verliest Sevilla zijn leidersplaats aan Barcelona.
 
Real Madrid kende weinig moeite met een Osasuna op de dool.  De ploeg uit Pamplona, die vorig jaar nog vierde eindigde, keek al vroeg tegen een achterstand aan en herstelde nooit meer van die klap.  Ruud Van Nistelrooy beleefde een onvergetelijke avond: de Nederlander scoorde maar liefst vier keer en tekende in de eerste helft voor een zuivere hattrick.  Het werd uiteindelijk 1-4 voor de Koninklijke.  De Madrilenen klimmen dankzij deze simpele zege naar de derde plek.  Voor Osasuna komen de degradatieplaatsen intussen akelig dichtbij. 
 
In een tegenvallende partij kwam Valencia niet verder dan een gelijkspel tegen Athletic Bilbao.  Een weinig overtuigend Valencia kwam net voor de rust wel op voorsprong via Morientes en leek de wedstrijd ook gewoon te kunnen uitspelen.  De thuisploeg vergat echter de voorsprong te vergroten en kreeg in de slotminuut nog het deksel op de neus. Athletic schiet weinig op met dit puntje en ook Valencia doet een slechte zaak.  De mannen van Quiqué Florés zakken weg naar de zesde stek.  
 
Getafe doet intussen gewoon op zijn elan voort.  Tegenstander Real Mallorca speelde een behoorlijke partij, maar slaagde er niet in doelman Abbondanzieri te verschalken.  Met een uitstekende redding in blessuretijd lag de Argentijnse doelman mee aan de basis van de Madrileense overwinning.  Getafe scoorde wel één keer via Nacho en blijft zo meedraaien in de (sub)top.  Bovendien wacht het team van Schuster de komende weken een aantal haalbare kaarten.  Real Mallorca raakt niet weg uit de middenmoot.
 
Atlético Madrid heeft zich herpakt na het puntenverlies van de voorbije weken.  De hoofdstedelingen haalden het op eigen veld met 3-1 van Villarreal.  Atlético kwam wel al vroeg op achterstand, maar was duidelijk de betere ploeg en het was alleen dankzij een uitstekende doelman Barbosa dat de score niet verder opliep.  De doelman moest zich uiteindelijk wel drie keer gewonnen geven en kon dus de verdiende zege van de thuisploeg niet verhinderen.  Atlético vindt zo weer wat aansluiting bij de top, terwijl Villarreal net de kans mist om dat te doen. 
 
Ondanks het gelijkspel van vorige week tegen Barcelona beleeft Deportivo een klein dipje. Tegen die andere Catalaanse ploeg, Gimnàstic, kwamen de Galiciërs niet verder dan een scoreloos gelijkspel.  Daar kwam Depor zelfs goed mee weg, want de meeste en de beste kansen waren voor de thuisploeg.  Gimnàstic speelde een stuk beter dan de schamele 19e plaats zou doen vermoeden, maar het aantal gemiste kansen toonde aan waar het schoentje wringt.  De promovendus blijft dan ook voorlaatste, terwijl Deportivo achtste wordt. 
 
Recreativo Huelva blijft het goed doen op verplaatsing.  De Andalusiërs pakten tegen Celta de Vigo al hun derde uitoverwinning van het seizoen.  Alleen tegen Atlético en Barcelona liep het fout.  Dankzij deze uitstekende prestatie draait Recreativo vlot mee in de middenmoot.  Celta volgt op drie punten van de neo-eersteklasser. 
 
Voor Real Sociedad ziet de situatie er elke week een stukje troostelozer uit.  Het duel tegen Espanyol was er een waarin beide teams hun bekeruitschakeling moesten proberen te vergeten.  Vooral de Basken brachten er weinig van terecht, maar kwamen wel op voorsprong via De Cerio.  Luis Garçia maakte die ongedaan en de nederlaag was uiteindelijk nog verder af dan de overwinning voor de rode lantaarn.  Beide teams moesten zich tevreden stellen met een puntendeling, en vooral Real Sociedad schiet daar niets mee op. De Basken blijven wachten op hun eerste overwinning.  
Real Betis mag na de bekeroverwinning tegen Recreativo ook in de competitie eindelijk nog eens juichen.  De verdiblancos behaalden een hard bevochten zege tegen Levante.  Pas in de slotminuut kon invaller Capi zijn team de drie punten bezorgen, op een moment dat beide teams zich leken neer te leggen bij een 1-1 gelijkspel.  Betis blijft op een degradatieplaats hangen, maar vindt wel aansluiting bij de teams daar net boven.  Levante maakt dan weer deel uit van de ruime middenmoot.      
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties