Analyse Drie ploegen scheiden zich af

Drie ploegen scheiden zich af

In Derde Klasse B werd afgelopen weekend de twaalfde speeldag afgewerkt. Belangrijkste vaststelling is dat er zich drie ploegen lijken af te scheiden van de rest. Het verschil tussen de derde in de stand UR Namur en de vierde Tongeren HM is opgelopen tot zes punten. Helemaal onderin het klassement ziet het er heel beroerd uit voor Walhain dat de degradatietopper tegen Kelmis verloor.

CS Sprimont kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Bocholt VV en moet hierdoor de leiderspositie delen met Olympic Charleroi. De Luikenaars konden pas in de laatste minuut gelijk maken. De Limburgers hadden dus lange tijd zicht op een stunt en hadden hier ook recht op. Vrolix had de thuisploeg kort voor rust via strafschop op voorsprong gebracht. Na rust was er weliswaar voortdurend druk van de bezoekers uit Sprimont, maar het was Bocholt dat de beste kansen kreeg. De Vos, Bex en Vrolix kregen de bal echter niet tegen de netten. Vlak voor tijd kreeg Bocholt het deksel op de neus na een dom tegendoelpunt via Verbeeren.

Eerste periodekampioen Olympic Charleroi won wel, de Karolingers waren met 2-1 te sterk voor WS Woluwe. Niangbo en Banga brachten de thuisploeg op een comfortabele 2-0 voorsprong. In de slotfase werd het wel nog even spannend toen Galeroi de aansluitingstreffer kon scoren, maar de zege kwam niet meer in gevaar voor de thuisploeg. Ook UR Namur won en volgt op één punt van het leidersduo. De ploeg had aan een doelpunt van Lambrechts genoeg om La Louvière met het kleinste verschil naar huis te sturen.

De twee andere Limburgse ploegen deden het matig. KSK Tongeren HM speelde met 1-1 gelijk op het veld van Visé (zie verslag) en moet hierdoor de rol voorlopig lossen met de top drie. KSK Hasselt ging met 2-4 onderuit tegen Francs Borains en verloor voor de vijfde keer in zes wedstrijden (zie verslag). Het heeft één punt voorsprong op de voorlaatste in de stand La Louvière.

FC Luik verloor onverdiend met 0-2 tegen Couillet. De Luikenaars kregen voor rust kansen genoeg om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen, maar een paar uitstekende kansen werden gemist. Tien minuten voor tijd kwam Couillet op een zeer discutabele manier op voorsprong. Het doelpunt kwam voort uit een vrije trap die overgenomen moest worden doordat een speler van Kelmis te lang tijd rekte en met geel bestraft werd. Bovendien ging de bal rechtstreeks in doel terwijl de scheidsrechter een onrechtstreekse vrije trap had aangegeven. Diep in blessuretijd beslechtte Eputa het lot van de thuisploeg door er 0-2 van te maken.