Analyse Genk verliest van z'n pluimen

Thomas Dubois
| 0 reacties
Genk verliest van z'n pluimen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is drummen in de rechterkolom. Het verschil tussen de kampioen van de rechterkolom en de voorlaatste is slechts drie punten. Acht ploegen staan op een kluitje van om en bij de drie punten. Moeskroen leidt de dans op plaats 9 met 17 punten, dan volgen er vier ploegen met 16 punten. Bergen staat op de voorlaatste plaats met drie punten. Lierse volgt op verre afstand van het compacte peloton met slechts twee punten. Dat Lierse –met Rekdal als nieuwe trainer- ontvangt volgende week Club Brugge, een ploeg die het alsmaar beter doet. Club won makkelijk van Zulte Waregem en loopt zo twee punten in op Genk dat slechts gelijk speelde. Ook Anderlecht liep twee punten in, het versloeg Roeselare met moeite, maar verdiend.
 
Standard deed het ook goed afgelopen weekend, al had het flink wat moeite met een stug Germinal Beerschot. Man van de wedstrijd voor Standard was De Camargo met twee doelpunten. Gonzalez maakte het doelpunt voor de ‘Ratten’. Sa Pinto maakte een kwartier voor tijd de 3-1 eindstand vol. Germinal Beerschot streed maar liep op een efficiënt Standard. Het einde van de wedstrijd werd ontsierd door racistische spreekkoren richting Sarr die daar moeilijk mee omging. ‘Hang de aap niet uit in het stadion’, het is een gekende slogan. Resultaat lijkt hij nog niet te kennen.
 
Twee nieuwe coaches in eerste klasse, Henk Houwaart is terug in België, hij nam het roer over bij Sint-Truiden. René Trost ging, Kjetil Rekdal kwam. Ook Lierse heeft een nieuwe trainer. De wedstrijden van beide trainers eindigden elk op 2-0. Jammer genoeg voor Lierse speelden zij uit. Westerlo had genoeg aan twee doelpunten in evenveel minuten. Er kon opnieuw gefeest worden op Staaien. STVV behaalde tegen Cercle z’n derde overwinning op rij. Wie anders dan Van Houdt opende de score, Simaeys scoorde fraai de 2-0. Sint-Truiden rukt zo in één keer op naar een plaats bovenaan de rechterkolom. Het kan snel keren.
 
Herpoel bewees afgelopen weekend opnieuw waarom hij al seizoenen lang niet weg te denken is uit het Gentse doel. Hij ranselde zowat elk Bergens gevaar uit z’n doel en zag Pavlovic na 20 minuten het enige doelpunt van de partij scoren. Gent blijft zo aanklampen net onder de top en kruipt stilaan rechtop na een slecht seizoensbegin. In Lokeren – Charleroi gebeurde er weinig, die wedstrijd eindigde dan ook op 0-0.
 
Racing Genk lijkt het beste gehad te hebben. De leider kwam voor de tweede week op rij niet verder dan een gelijkspel. Nu hield Moeskroen de leider in bedwang. Genk kwam nochtans twee keer op voorsprong. Evenveel keer zag het Moeskroen terugkomen. De onvermijdelijke Custovic en Vandenbergh scoorden elk één keer. Het puntenverlies was echter niet het belangrijkste nieuws na de wedstrijd. Bosnjak raakte geblesseerd en zal zes maanden buiten strijd zijn. Een domper voor de leider dat het de laatste weken al wat moeilijker had.
 
Ook Beveren en Brussels speelden 2-2 gelijk. Een resultaat waar beide ploegen weinig mee zijn. Kalulika had Brussels op voorsprong gebracht, niet voor lang, want één minuut later stond het al 1-1 via Dissa. Stojanovic en Vanhoyweghen scoorden de overige doelpunten.
 
Anderlecht won zondag in de vooravond met 3-2 van SV Roeselare. Het speelde niet z’n beste wedstrijd tegen een Roeselare dat vrank en vrij meevoetbalde. Anderlecht kwam wel telkens op voorsprong, al had het een gelukje bij het eerste doelpunt van Boussoufa. Dufoor scoorde voor Roeselare de gelijkmaker tegen z’n favoriete club. Mpenza en Tchité scoorden de twee overige doelpunten voor paars-wit. Annys kon in de laatste minuten nog tegenscoren, te laat echter voor de West-Vlamingen.
 
Het was opnieuw feesten zondagavond in Jan Breydel. Daar ontbond ene Bosko Balaban, zeg gerust maar FC Balaban, z’n kunsten. Hij raakte vijf ballen goed in de wedstrijd, vier doelpunten en een hakje. O zo nonchalant bij momenten, maar o zo nodig in dit Club Brugge. Club speelde een degelijke wedstrijd en er is duidelijk progressie te merken, schrijf dit Club niet af. Het enige minpunt is het tegendoelpunt –nog maar het tweede in Jan Breydel- dat er opnieuw te makkelijk viel.  
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties