Heroptreden Koller, geen Wilhelmsson

Ruben Claesen

Troyes – Marseille 1-1

Ibrahima Faye, de 27-jarige Senegalese verdediger die nog drie seizoenen bij AA Gent speelde, maakte de wedstrijd helemaal vol en pakte net voor rust een gele kaart.

Lille – Monaco 1-1

Kevin Mirallas (foto) moest weer op de bank starten, twintig minuten voor tijd haalde trainer Puel hem van de bank en mocht hij Cabaye vervangen. Verder stond Peter Odemwingie een hele wedstrijd in de basis, Souleymane Youla verkommerde op de bank. Bij de bezoekers speelde Yaya Touré een sterk duel, vlak voor affluiten werd hij vervangen. En ten slotte mocht Jan Koller na weken blessureleed weer het veld betreden: de Tsjechische reus viel tien minuten voor tijd in.

Lorient – Sochaux 1-3

Geen Mickael Ciani bij de thuisploeg, hij is nog steeds geblesseerd. Rabiu Afolabi maakte daarentegen wel de hele wedstrijd mee met de bezoekers.

Nice – Sedan 2-2

Grégory Pujol zat een tijdje in een mindere periode, maar lijkt zich hersteld te hebben: hij kreeg maar tien minuten om de 2-1 achterstand goed te maken, toch slaagde hij er vier minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd in de gelijkmaker te scoren.

Le Mans – Lens 1-1

Ndri Romaric (foto) kwam na zijn blessure meteen weer in de ploeg en speelde de wedstrijd zonder problemen uit. Bij Lens was Aruna Dindane daarentegen nog steeds geblesseerd.

Valenciennes – Nancy 1-0

Zoals hij wel vaker verplicht wordt te doen moest ook dit weekend de Nigeriaanse goaltjesdief Tosin Dosunmu op de bank beginnen, maar hij mocht al snel invallen: verdediger André Luiz viel tien minuten voor de rust uit met een blessure, en aangezien Nancy toen al met één goal in het krijt stond, kreeg Dosunmu zijn kans. Zonder succes dus.

Nantes – PSG 1-1

Geen reden tot vreugde bij Christian Wilhelmsson, de Zweedse international was niet opgenomen in de wedstrijdkern wegens zijn slechte vorm. Daar beschikt David Rozehnal van PSG blijkbaar wel over, want de Tsjechische verdediger is al voor het tweede seizoen onbetwistbaar titularis, en ook in Nantes speelde hij de wedstrijd uit.

Lyon – Auxerre 1-0

Luigi Pieroni stond voor de loodzware opdracht te scoren in het Stade Gerland, iets wat de thuisploeg één keer meer lukte dan de ploeg van Pieroni. Op het uur werd de Luikenaar vervangen.