Kortrijk wint oefenmatch tegen Menen

Giovanny Saelens

KV Kortrijk heeft dinsdagavond de oefenpartij tegen SC Menen winnend afgesloten. Het werd 2-7. Onder meer twee doelpunten van A-speler Gezelle maakten deel uit van die score.

De wedstrijd begon erg zwak. Beide ploegen kregen enkele halve kansen, maar de eerste echte kans kwam er pas in de 37ste minuut. Gezelle maakte die ook af en het was 0-1 via een afstandsschot. Dat was meteen ook de ruststand na een zwakke eerste helft.

De tweede helft bracht gelukkig beterschap, vooral aan de kant van de bezoekers. Eerst werd een doelpunt van Desmet afgekeurd wegens buitenspel, maar in de 56ste minuut verdubbelde Nong de score. Wat later had Desmet dan toch zijn doelpuntje beet. Hij kopte de 0-3 tegen de netten. Twintig minuten voor tijd werd het 0-4 via de doorgebroken Nong en enkele minuten later maakte Makhloufi er 0-5 van met een penalty. Menen kon milderen tot 1-5 maar in de 78ste minuut scoorde Gezelle de 1-6. In de blessuretijd scoorden beide ploegen nog een doelpuntje. Eerst werd het nog 2-6, maar Desmet scoorde in de 92ste minuut zijn tweede goal van de avond.

Doelpunten: 37' 0-1 Gezelle, 56' 0-2 Nong, 59' 0-3 Desmet, 70' 0-4 Nong, 72' 0-5 Makhloufi (pen.), 76' 1-5, 78' 1-6 Gezelle, 91' 2-6, 92' 2-7 Gezelle