Analyse Top 3 laat punten liggen in O-VL

Gentil Dossche
| 0 reacties
Top 3 laat punten liggen in O-VL
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

    

Nieuwkomer Eendracht Appelterre komt na dertien speeldagen alleen aan de leiding. Omdat Brakel onderuit ging volstond hiervoor een punt tegen Eine. Steve De Saegher nette zijn 11de van het seizoen voor de tabaksplanters.

Bij Olsa Brakel zal “Lebbeke” even niet goed in de oren klinken. Op de 5de speeldag ging Olsa in eigen huis met het kleinste verschil de boot in tegen Rapide en nu overkwam hen hetzelfde tegen SK.

FC Eeklo domineerde dan wel in het begin van de wedstrijd bij Terjoden-Welle maar ging toch met de billen bloot. De periodekampioen is dringend aan bezinning toe na dit 3de opeenvolgende verlies.

Danny Theys benutte een vrije trap om SK Lebbeke de overwinning te bezorgen bij Olsa Brakel. Gilles Berckmoes hield zijn netten ongeschonden zodat SK opschuift naar rang 4.  

De 17de seizoenstreffer van Gunther Van de Sompel volstond voor Kwik Eine om een verdiend gelijkspel uit de brand te slepen bij leider Appelterre.

Na 3 overwinningen op rij staat een bijzonder zwak acterend SK Berlare terug met beide voeten op de grond. De thuisploeg leed teveel balverlies en Kemzeke kende geen genade.

Ook zonder goudhaantje Raaymakers lukte FC Vrasene een vroege treffer maar kon de voorsprong niet uitdiepen. In de tweede helft kwam Ursel verdiend langszij.

Steven De Vos mocht zich de pluimen op de hoed steken na een glansprestatie voor SK Terjoden-Welle tegen Eeklo. De ingevoerde zoneverdediging blijkt dan toch zijn vruchten af te werpen.

Rapide Lebbeke nam afscheid van trainer Marc Noë na de dubbele zware nederlaag tegen Aalter en Lovendegem. Guy Vermoesen kreeg het vertrouwen en reorganiseerde de veldbezetting. Machelen maakte in de eerste helft dankbaar gebruik van het gebrek aan automatismen maar werd na de rust van de mat geveegd. “Opluchting en een immens gevoel van geluk na de collectieve prestatie” was de eerste reactie bij de nieuwe hoofdtrainer. Jens Verroken had met twee goals een ruim aandeel in een spectaculaire ommekeer.

 

Sparta Ursel kaapte een verdiend puntje weg bij Vrasene en blijft midden in het peloton al is de ploeg naar de rechterkolom verwezen.

Met een 7de gelijkspel zakt Sparta Petegem steeds verder weg. Een gesloten partij met veel middenveldspel bij Kerksken kon de toeschouwers niet echt bekoren.

Dat Klauwaerts Kemzeke onder zijn waarde gerangschikt staat bleek nog eens duidelijk bij Berlare. Zelfs met 10 spelers werden de puitenkloppers koel afgemaakt.

Terry De Grande was vorige week plots wakker geschoten en dat zullen ze bij Aalter geweten hebben. Zelfs zonder de zieke Carlo Cammilleri maakte SKDJ Lovendegem brandhout van de thuisploeg. Een mak Eendracht Aalter kon geen vuist maken in de matige derby.

Na een goede eerste helft kon Eendracht Machelen niet optornen tegen een ontketend Rapide Lebbeke. De 7de nederlaag op rij was dan ook een feit.

In de slotfase van de thuiswedstrijd tegen Petegem werd geïllustreerd waarom FC Kerksken met de Rode Lantaarn blijft opgezadeld. Als ook al echte inleggers worden gemist dan oogt de toekomst zeker niet schitterend. Volgende zondag is Davy Cooreman terug inzetbaar en na de jaarwisseling moet ook nieuwkomer Doumbouya voor de broodnodige doelpunten zorgen.    

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties