Diegem moet winnen of rol lossen

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Diegem moet winnen of rol lossen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De topper tussen de nummers 2 en 3 uit het klassement is op het eerste zicht de meest interessante affiche van deze speeldag. Diegem wil graag in het spoor blijven van Wetteren. Willebroek-Meerhof en RC Mechelen vechten een robbertje in de streekderby. Cappellen en Geel willen het jaar op een positieve noot afsluiten, Doornik kan herfstkampioen worden. 

Het woord 'moeten' is bijna nooit van toepassing bij Diegem Sport. Ze kunnen in Diegem hoe dan ook zeer tevreden zijn over de heenronde. Toch is winst een must indien Diegem de aansluiting met Doornik en vooral Wetteren wil blijven behouden. De kloof tussen Diegem en Wetteren bedraagt immers nu vier punten. Doornik en Wetteren namen de laatste weken al afstand van de rest, enkel Diegem blijft nog min of meer in de buurt. Indien Wetteren en Doornik allebei winnen, zijn ze met zijn tweeën weg. Diegem behaalde een 0 op 6 en zal hoe dan ook een mooi einde willen breiden aan 2006. Wetteren moet dus zijn tweede seizoensnederlaag zien te vermijden.

Willebroek-Meerhof heeft in het najaar van 2006 al enkele opmerkelijke resultaten geboekt. Het was erg lang wachten op de eerste overwinning. Na de trainerswissel ging het toch een klein beetje beter en vorige week werd tegen concurrent Maldegem een 3-0 achterstand opgehaald. Willebroek-Meerhof moet dus toch wat moed geput hebben uit dat spectaculaire gelijkspel en dat komt dan net op tijd om de derby tegen RC Mechelen aan te vangen. Bij Mechelen waren ze vorige week erg opgelucht na de zege tegen Diegem. Een overwinning zou voor beide ploegen een mooi einde van het jaar betekenen. Ze hebben immers alletwee nu niet de meest indrukwekkende heenronde achter de rug. 

Geel kwam de voorbije week in het nieuws met het ontslag van trainer Fuat Capa. Die werd samen met zijn assistent aan de deur gezet. Geel was ondanks de min punten nochtans al opgeklommen naar de vijfde plaats. Wel haalde Geel de laatste maand slechts een 3 op 12 tegen stuk voor stuk haalbare tegenstanders. Een trainerswissel moet dus voor de kentering zorgen. Een nieuwe trainer is er nog niet. KV Turnhout mag zich dus aan een gemotiveerde tegenstander verwachten. De klus leek anders al moeilijk genoeg. Geel zou graag eindelijk de drie punten nog eens thuisgehouden zien. Turnhout kan het feestje misschien wel verstoren.

FC Doornik heeft er tot nu toe een meer dan uitstekende heenronde opzitten. De meesten waren zich bewust van de sterkte van Doornik, maar de ploeg lijkt toch nog iets sterker dan iedereen dacht. Dit weekend kan Doornik de kroon op het werk zetten met het binnenhalen van de herfsttitel. Dan mag Verbroedering Meerhout wel geen punten komen rapen. Meerhout realiseerde vorige week een halve stunt tegen Geel en heeft de smaak nu te pakken. Of dat volstaat om ook Doornik punten af te snoepen is een andere vraag. 

Cappellen heeft er al betere periodes opzitten. Het huidige seizoen was nog niet wat je noemt een uitgesproken succes. Cappellen bevond zich sinds het begin van de competitie in de onderste helft van het klassement. Toch lijkt Cappellen nu weer aan de betere hand. De Antwerpse club gaat straks ongetwijfeld weer voor een goed voorjaar. SK Maldegem wil op de laatste speeldag van de heenronde roet in het eten komen gooien. Maldegem is al drie weken ongeslagen, maar het gelijkspel tegen Willebroek-Meerhof liet ongetwijfeld een bittere nasmaak na. Ook Maldegem mikt op een sterke terugronde. Cappellen kan nog voor nieuwjaar de stap naar de linkerkolom zetten, al zijn de kansen niet bitter groot. Voor Maldegem is het eerste doel nog steeds wegkomen van de degradatieplaatsen.

Voor FCN Sint-Niklaas kende de eerste ronde van dit seizoen een bewogen verloop. Sint-Niklaas was één van de clubs die in de loop van het seizoen van trainer veranderde. Of dat zoden aan de dijk brengt moet de toekomst uitwijzen. Bij winst tegen SK Londerzeel, kan Sint-Niklaas toch met een goed gevoel de winterstop in. Londerzeel rijgde de gelijke spelen aaneen en wist al lange tijd niet meer te winnen. Een gelijkspel bij Sint-Niklaas zou voor Londerzeel geen slecht resultaat zijn, maar de drang naar een overwinnig is toch wel erg groot.

Met Torhout en Péruwelz staan de nummers 4 en 6 tegenover mekaar. Dat zouden dus ook twee ploegen moeten zijn die aardig kunnen voetballen. Dat hebben ze alletwee ook al bewezen, alleen hield Torhout het iets langer vol. Toch telt Torhout amper één punt meer dan Péruwelz. Vooral op eigen veld presteerde Torhout wel al sterk en men wil natuurlijk nog altijd die zware nederlaag die geleden werd tegen Sint-Niklaas uitvegen. Torhout moet ook voor winst gaan indien het de voeling met de top niet helemaal wil verliezen. Péruwelz ziet zijn kans schoon om voor het ingaan van de winterstop terug de top vijf in te duiken. Daar is wel een overwinning voor nodig.

SV Oudenaarde heeft zich op de zevende plek gevestigd. De club deed lang mee in de strijd om de eerste periodetitel, maar viel hierna toch wat terug. Nu staat Oudenaarde ongeveer waar de ploeg ook op het einde van het seizoen mag verwacht worden. Oudenaarde gaat nog één keer alles geven tegen SW Harelbeke. In Harelbeke zitten ze overigens in hoge puntennood. Harelbeke zit al zes matchen zonder zege. Tegen Geel en Doornik waren de prestaties wel bemoedigend. Misschien is dit het sein voor Harelbeke om ook nog een keer het volle pond te geven.                      
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties