HBSC en Nürnberg pakken zege

Philippe Crols
| 0 reacties
HBSC en Nürnberg pakken zege
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hertha BSC en Nürnberg hebben nog goede zaken gedaan op de laatste speeldag van de heenronde in de Duitse Bundesliga. Beide teams wonnen van respectievelijk Frankfurt en Hannover en doen zo een goede zaak in het klassement. HBSC is nu vijfde, Nürnberg staat een plaatsje lager. 

Hertha BSC - Frankfurt  1-0

Hertha BSC bracht zijn partij tegen Frankfurt dus tot een goed einde en won met het kleinste verschil, maar het had net zo goed omgekeerd kunnen zijn. De bezoekers lieten namelijk veel te veel kansen onbenut en dat betaal je dit jaar tegen Hertha meestal cash. Zaterdag was dat alvast het geval. Na het voorbereidende werk van Pantelic scoorde Christian Gimenez de enige treffer van de partij. Dat gebeurde op het uur.

Nürnberg - Hannover  3-1

Hannover zag zijn goede reeks worden afgebroken in Nürnberg. Toch zag het er aanvankelijk niet goed uit voor de thuisploeg. Brdaric zette de bezoekers al snel op 0-1. Op het halfuur stonden de bordjes alweer gelijk. Vittek bediende Banovic en die maakte er 1-1 van. Net voor het uur kwam Nürnberg op voorsprong. Saenko trof eerst nog de paal, maar in de herneming maakte Schroth er 2-1 van. De 3-1 kwam er in blessuretijd op strafschop. Verdediger Cherundolo speelde eventjes voor doelman, maar daarvoor kreeg hij wel de rode kaart. Mnari zette de strafschop netjes om, 3-1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties