Internacional niet bang van Barcelona

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Internacional niet bang van Barcelona
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Internacional, de winnaar van de Copa Libertadores in Zuid-Amerika, is niet bang van het treffen met FC Barcelona morgen in de finale van het WK voor clubteams in Japan. 

Abel Braga, coach van Internacional, liet tegen het persagentschap Reuters verstaan dat hij wel de enorme individuele kwaliteiten van de Catalanen erkent, maar hij zag eveneens dat de ploeg niet optimaal functioneerde in de Champions League dit seizoen. Hij verwees daarbij vooral naar het dubbele treffen tegen Chelsea.

"Als je ziet hoe Barcelona speelde tegen Chelsea, dan was dat toch niet erg super. Ik weet ook wel dat zij zeer goede spelers hebben, maar ik zal er vannacht geen minuut minder door slapen. Ik zie het duel met vertrouwen tegemoet. Ik ga er namelijk van uit dat we morgen sowieso beter zullen spelen dan woensdag. De 2-1-zege tegen Al Ahly was veel te krap en ook het spelpeil moet beter. We hebben veel respect voor de Spanjaarden, maar met talent alleen win je geen titels. Hopelijk geeft onze tomeloze inzet morgen de doorslag", aldus Braga.

Frank Rijkaard, de coach van Barcelona, hoorde het allemaal graag aan en zinspeelde er op dat Barcelona morgen niet de favoriet is. "Je kan niet zeggen dat wij favoriet zijn. We hebben immers een erg lange vlucht achter de rug", aldus de Nederlander.

"Wij willen deze titel winnen want we weten hoe belangrijk dit is voor Barcelona. Internacional is echter een fantastisch team en we hebben heel veel respect voor hen. We zullen op ons beste niveau moeten spelen om hen te verslaan. We stappen straks dus zeker niet op het veld met de gedachte dat we zomaar eventjes wereldkampioen zullen worden. Het wordt zeker een lastige wedstrijd en dat realiseren de spelers zich. Een topprestatie zal nodig zijn om de titel te pakken", besluit Rijkaard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties