KK Malle herfstkampioen in 2eB

KK Malle deed gisteravond een uitstekende zaak in tweede nationale B. De Mallenaren wonnen van ZVK Eisden-Dorp en eerste achtervolger Proost Lier verloor in Limburg. Hierdoor mag Krijnen Keukens Malle zich tot herfstkampioen kronen.

De thuisploeg begon sterk aan de eerste helft en Naalden maakte na zes minuten de openingstreffer. Janssens bracht Eisden-Dorp enkele minuten later terug op gelijke hoogte. Na een kwartier bracht de Nederlander Smaal zijn ploeg weer op voorsprong met een mooie stiftbal. Een minuut later vergrootte landgenoot Naalden de voorsprong tot 3-1. De voorsprong kon bij de rust zelfs nog groter zijn, maar de Mallenaren verkwanselden enkele mooie kansen.

Na rust kwamen de bezoekers opnieuw in de wedstrijd, omdat de thuisploeg ongeconcentreerd aan de tweede periode begon. KK Malle scoorde onmiddellijk tegen en behield zo de marge van twee doelpunten. De thuisploeg kwam op dreef en diepte de score verder uit tot 5-2. Caelens kon nog milderen tot 5-3. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd op 9-3. In de slotfase gaf coach Belmans nog speelgelegenheid aan enkele beloften.

Dankzij de overwinning kan Proost Lier niet meer over KK Malle springen in de klassering. Proost Lier verloor enigszins verrassend bij Hildas Beringen met 6-4. KK Malle telt nu vijf punten meer dan de Lierenaren die nog een wedstrijd tegoed hebben. Ook MSC Antwerpen blijft in de running voor de titel met 27 punten, evenveel punten als Lier maar met een match meer gespeeld.