Rovers pakken volle buit bij Reading

Luc Goderis

Blackburn heeft zaterdagnamiddag een zeer gevleide, maar vooral een zeer belangrijke overwinning behaalt bij Reading.  Net voor de pauze had James Harper de thuisploeg op voorsprong gebracht, maar na de herneming kopte Benni McCarthy de gelijkmaker binnen.  Kort voor affluiten stal David Bentley de volle pot voor de Rovers.  Hij vlamde vanop twintig meter binnen.

De thuisploeg was tijdens de eerste helft heer en meester, maar stuitte telkens op een subliem keepende Brad Friedel.  Een onmondig Blackburn stelde er weinig tot niets tegenover en een doelpunt van McCarthy werd wegens buitenspel terecht afgekeurd.

Scheidsrechter Graham Poll eiste, zoals hij wel vaker doet, een hoofdrol op toen hij een penaltyfout van Lucas Neill op Kevin Doyle onbestraft liet, maar Steve Coppell's manschappen hadden de Rovers nog voor de pauze ruim moeten afmaken, maar vonden de weg naar het net niet.

Kort voor de break was het dan toch eindelijk raak voor Reading toen Harper een voorzet van Stephen Hunt binnenschoot.

Na de herneming herstelde een ontstellend zwak Blackburn enigszins het evenwicht, maar zag nog twee doelpunten van McCarthy wegens buitenspel afgekeurd.  Net na het uur was het vierde-keer-goede-keer voor de Zuidafrikaan.  Lucas Neill zwiepte voor en McCarthy kopte vliegend binnen.

De wedstrijd leek op een 1-1 gelijkspel af te steven, maar David Bentley besliste uiteindelijk anders.  Zeven minuten voor affluiten joeg hij vanuit het niets, en vanop zo'n twintig meter, de bal staalhard in de linkerbovenhoek.  Doelman Marcus Hahnemann had geen enkel verhaal.

Dankzij de overwinning krijgen de Rovers onderaan de rangschikking een heel klein beetje ademruimte.  Reading blijft ondanks de nederlaag nog altijd knap zevende.