Thuismatch voor Anderlecht en Genk

Kristof Blomme
| 0 reacties
Thuismatch voor Anderlecht en Genk
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdagavond worden zes partijen afgewerkt. Zowel leider Racing Genk als eerste achtervolger Anderlecht spelen een thuismatch tegen respectievelijk Brussels en Bergen. Ook AA Gent kan dit weekend een goede zaak doen. Dan moet het in het Ottenstadion wel de maat nemen van Westerlo. Rode lantaarn Lierse wil op het Lisp de eerste driepunter van het seizoen pakken. De Pallieters ontvangen Lokeren. Nog onderin ontmoeten Beveren en Sint-Truiden elkaar. Roeselare tenslotte neemt het op tegen Germinal Beerschot. 

Indien Racing Genk de volle pot pakt gaat het de winterstop in met minstens drie punten voorsprong op Anderlecht. Brussels is na een goede start weggegleden naar de vijftiende plaats in de klassering. Het telt amper één puntje meer dan Cercle Brugge, de voorlaatste in de stand. Bij Genk is, naast Bosnjak, Ogunjimi en Seyfo, ook Caillet out. De verdediger heeft een scheurtje in de kuit. Verdonck krijgt de voorkeur op Mikulic. Vrancken en Soetaers komen terug uit schorsing. Haroun blijft in de basis. Vandenbergh loopt alleen in de spits. Bij Brussels liggen Haydock, Pinelli, De Troetsel, Kalulika en Colpaert in de lappenmand. Kargbo, Gorius en Culek zijn bovendien geschorst. Veel problemen dus opnieuw voor trainer Cartier

Ook Anderlecht lijkt voor een gemakkelijke opdracht te staan tegen Bergen. Paars-wit moet absoluut in het spoor blijven van Genk. Voor Bergen is elk punt welkom in de strijd tegen de degradatie. Bij de thuisploeg zijn Proto en Tioté geblesseerd. Biglia zit een schorsingsdag uit, zodat Vanderhaeghe weer in de ploeg komt. Achter Pareja, Frutos, Tchité, Mpenza en Serhat staat nog een vraagteken. Bij Bergen moeten Nibombe en Brahimi geblesseerd toekijken. Zoko is geschorst. Doelman Berthelin speelt niet wegens het overlijden van zijn vader. Konstantinidis komt in zijn plaats onder de lat te staan. 

AA Gent ontmoet Westerlo in een duel tussen twee subtoppers. Gent staat vijfde en telt vijf punten meer dan Westerlo, dat de zevende plaats bezet. Bij de Buffalo's zijn Martens en Laybutt out. Olufade moet geschorst toekijken. Hij wordt vervangen door Zewlakow. Westerlo moet nog steeds een hele rist spelers missen. Zo blijven Mennes, Wagemakers, Neve, Ntuka, Vervoort, Vanarwegen, Convalle en Van den Eede langs de kant. Evens komt terug uit schorsing. Ogunsoto is nog steeds topschutter. 

Zowel Roeselare als Germinal Beerschot hebben zich in de middenmoot genesteld op respectievelijke een negende en achtste plaats. Roeselare heeft een sterke thuisreputatie. Het verloor dit seizoen nog niet op Schiervelde. Bij de West-Vlamingen zijn Soumaré en Eloi niet fit. El Araichi en Smits kijken geschorst toe. Hierdoor komt Lahousse terug in de ploeg. De bezoekers moeten De Wree, De Roeck, Wamfor, Steppe, Vermeerbergen en Losada missen. Voorin blijven Sterchele en De Wilde het vertrouwen krijgen. 

Beveren - Sint-Truiden is een belangrijk duel in de kelder van het klassement. Beveren staat veertiende, STVV twaalfde met een voorsprong van respectievelijk één en twee punten op de zeventiende in het klassement. De winnaar van dit duel kan tijdens de winterstop opgelucht ademhalen. Bij Beveren is enkel Bozic er niet bij. Snoeckx komt terug uit schorsing. Bij de bezoekers zijn Mbonabucya, Nys en Wisniowski geblesseerd. Verdediger Vanczak zit op de strafbank. Hij wordt achterin vervangen door Simaeys. Boeckx blijft onder de lat staan. 

Lierse tenslotte moet de eerste overwinning van het seizoen proberen pakken. Het haalde in zestien matchen dit seizoen voorlopig drie punten. Ook Lokeren doet het niet goed. Het staat amper zestiende met zestien punten. Bij de Pallieters zijn Verheyen, Ingrao, Jatta en Peeters uitgeschakeld. Tailson mag nog steeds niet spelen. Jarju is opnieuw de enige spits, met Snelders en Ernandes in steun. Lokeren moet een pak spelers missen. Zo lopen Mbayé, Bouabe, De Vroe, El Mouataz, Joao Carlos, Overmeire en Milojevic er niet bij. Madi moet geschorst toekijken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties