Toppers tegen degradatiekandidaten

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Toppers tegen degradatiekandidaten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het verschil in kwaliteit tussen de topploegen in deze reeks en de mindere goden van vierde klasse zal dit weekend nog eens duidelijk worden. De ploegen uit de top drie nemen het immers elk op tegen een kandidaat-zakker. Mogelijk komt er wat meer afscheiding in de subtop, dit is afhankelijk van de wedstrijden Dilbeek-Opwijk en Berchem-Schoten.

De degradatiekandidaat die de moeilijkste opgave voorgeschoteld krijgt is zonder twijfel Olympia Wijgmaal. De voorlaatste in de stand kreeg de afgelopen weken rake klappen door het nipte verlies in de cruciale duels tegen Grimbergen en Woluwe-Zaventem. Voor de komst van leider Eendracht Aalst zal Wijgmaal wel opgelapt geraken. Wijgmaal zal hoe dan ook erg sterk voor de dag moeten komen indien het punten wil rapen. Zeker nu de match wordt afgewerkt op het terrein van tweedeklasser OH Leuven. Eendracht Aalst krijgt de kans om een dijk van een heenronde in stijl af te sluiten.

Dilbeek heeft het de laatste tijd toch lastig. Het is niet dat de ploeg er minder op geworden is of dat er met zware cijfers verloren wordt. Toch blijven de overwinningen achterwege. Een driepunter is nochtans wat Dilbeek nodig heeft om terug kans te maken op die vijfde plaats. Opwijk zal er dan moeten aan geloven. Opwijk heeft nog steeds zijn plaatsje bovenaan, maar lijdt nu toch veel vaker puntenverlies. De Opwijkenaren zijn nooit echt hersteld van de nederlaag tegen Aalst en voor hun komt de winterstop dan ook geen dag te vroeg. Toch kan Opwijk straks met een goed gevoel terugkijken op het eerste deel van de competitie. Zeker indien er in Dilbeek een mooi resultaat wordt behaald. 

Berchem en Schoten tekenen present op Het Rooi voor een Antwerpse derby. Beide ploegen bevinden zich in de subtop van het klassement en zitten zeker niet in slechte vorm. Berchem draait al heel het seizoen mee in de subtop en Schoten klom langzaam maar zeker naar boven. Schoten lijkt echter ook wel blij te zijn dat de winterstop in aantocht is en Berchem kan misschien op het gepaste moment toeslaan. Berchem kan natuurlijk zijn vijfde plek verstevigen. Schoten wil ook met een zo hoog mogelijke positie wegkomen. Dan kan het inpassen van William Verbeeck na nieuwjaar misschien iets vlotter verlopen.

Verbroedering Meldert haalde vorige week eindelijk nog eens een min of meer positief resultaat. Meldert kaapte een gelijkspel weg bij Schoten en mocht eigenlijk aanspraak maken op meer. In ieder geval lijkt Meldert weer genoeg vertrouwen te hebben opgedaan om weer positief te gaan denken. De fusieclub heeft de puntjes hard nodig en een overwinning tegen Kampenhout zou dan ook van pas komen. Kampenhout is ook nog niet achteraan weggeraakt. Kampenhout liet tegen Dilbeek een unieke gelegenheid op winst liggen en hoopt het nu wel voor mekaar te krijgen.

SV Temse krijgt niets dan lof dezer dagen. De manier waarop Temse naar de top van het klassement klom was dan ook vrij indrukwekkend. Vorige week werd Temse dan toch een halt toegeroepen door SV Bornem. Temse wil natuurlijk zo snel mogelijk de draad weer opnemen en dat kan alleen door te winnen van hekkensluiter Grimbergen. Die ploeg heeft zich teruggevochten in de strijd om het behoud. Enkele weken geleden zag het er nog uitzichtloos uit, maar een 6 op 6 tegen twee belangrijke concurrenten kan helpen natuurlijk. Grimbergen heeft er dus terug goede moed op, maar zal toch wel echt alles uit de kast moeten halen om Temse te bedwingen.

Ukkel stevent af op een eindejaar in mineur. De ploeg leek nochtans op weg om zich te vestigen in de middenmoot, maar enkele weken geleden kwam de negatieve kentering. Ukkel verloor zijn laatste drie matchen en is in de onderste zone beland. Het is dus hoog tijd voor nog eens een overwinning. Dat wordt tegen SV Bornem zeker niet gemakkelijk. Bornem verwierf vorige week de tweede plaats waar het al de meeste tijd doorbracht. Op Ukkel kan Bornem bewijzen dat het verdient op die tweede plaats te staan.

In tegenstelling tot Ukkel kwam Eendracht Opstal op het moment van de waarheid wel met de juiste resultaten aandraven. Opstal leek zich door een dipje naar de kelder van het klassement te begeven. Maar net toen kwam de zege bij Ukkel en de puntendeling met Opwijk er. Eendracht Opstal mag nu nog eens voor eigen volk aantreden. De plaats in de top tien behouden zou een mooi eindejaarsgeschenk zijn. Daar zal Rupel Boom zich echter niet veel van aantrekken. Boom leek op het juiste spoor te zitten na het veroveren van de vijfde plaats. Die moest Boom al gauw weer afgeven door de 1 op 6 tegen Temse en Ukkel. Boom kan dus maar beter winnen om met een gerust gemoed het nieuwe jaar tegemoet te gaan.

Het valt niet mee om een opinie te vormen over SK Lebeke-Aalst. De vorm van de dag speelt bij die club een grote rol. Lebeke-Aalst was wekenlang op zoek naar een overwinning en plots was er dan de stuntzege tegen Bornem. De week erna ging Lebeke-Aalst dan weer de boot in bij rode lantaarn Grimbergen. Lebeke-Aalst mag dus weer aan de bak en zal alvast zijn best doen om zondag weer de goede vorm te tonen. Woluwe-Zaventem werkt ook een ietwat wisselvallig parcours af. Dat bracht de club waarschijnlijk ook in de middenmoot. Een zege zou Woluwe-Zaventem meer hoop kunnen geven voor de uitmatchen in 2007.            
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties