Standard heeft vervanger voor Onyewu beet

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Standard heeft vervanger voor Onyewu beet
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard heeft zijn eerste winteraankoop al binnen. De Luikse club heeft een akkoord bereikt met de Braziliaan Dante Bonfim die momenteel nog de kleuren van rivaal Charleroi verdedigt. 

Officieel is de transfer nog niet want de transfermarkt opent pas in januari. Dante wordt ingehaald om straks de Amerikaan Oguchi Onyewu te vervangen die tegen Moeskroen vorige vrijdag wellicht zijn laatste wedstrijd voor Standard speelde. Onyewu kan rekenen op de belangstelling van tal van Europese ploegen uit de topcompetities.

Dante Costa Santos Bonfim is een stevige verdediger die zowel links als centraal kan spelen. Begin dit jaar nam Charleroi tijdens de winterstop de Braziliaan over van het Franse Lille OSC. Daarvoor speelde Dante in Brazilië voor Juventude. 

In 24 wedstrijden voor de Karolo's - 12 vorig seizoen en 12 dit seizoen - kon de verdediger twee keer scoren.  De 23-jarige speler tekende bij Standard een contract tot 2009 met een optie voor nog eens twee seizoenen. Na zijn vakantie in Brazilië zal Dante aansluiten bij de spelerskern van Standard, die op 2 januari richting Portugal op winterstage vertrekt. Hij zal bij de Rouches het rugnummer vier opgespeld krijgen. [AN]

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties