'Thomas Vermaelen kan zich opmaken om hoofdcoach bij een club te worden'

'Thomas Vermaelen kan zich opmaken om hoofdcoach bij een club te worden'
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thomas Vermaelen is momenteel trainer bij de U20 van de Rode Duivels. Een functie die niet al te veel opvalt, maar hij zou die kunnen inruilen om bij een club aan de slag te gaan.

Thomas Vermaelen stopte in 2022 als profvoetballer en is meteen assistent-trainer geworden van Roberto Martinez bij de Rode Duivels. Na het vertrek van Martinez werd de situatie van Vermaelen onduidelijker.

De voormalige speler van Arsenal en FC Barcelona werd genoemd als mogelijke coach bij verschillende Belgische clubs, waaronder STVV. Er werd ook gesproken over een rol als assistent van Domenico Tedesco.

Vermaelen naar Ajax?

Uiteindelijk verliet Thomas Vermaelen de staf van het A-elftal, maar bleef hij bij de bond. Hij is momenteel coach bij de U20, een team dat weinig wedstrijden speelt, en assistent van de U18 onder leiding van Sébastien Pocognoli.

Vermaelen Thomas
© photonews

Het zou echter niet verrassend zijn om de voormalige Rode Duivel eindelijk een kans te zien wagen als hoofdcoach van een club. Volgens De Telegraaf zou Vermaelen een optie zijn voor Ajax.

Maar wel niet voor de A-ploeg, de Nederlandse media onthult dat Thomas Vermaelen een van de kandidaten is om trainer te worden van Jong Ajax, dat uitkomt in de Nederlandse tweede klasse.

Tussen 2003 en 2009 speelde Thomas Vermaelen 143 wedstrijden voor Ajax, voordat hij naar Arsenal vertrok, waar hij vijf jaar lang speelde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties