Jacquet zwaait af in voetballand

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Jacquet zwaait af in voetballand
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Aimé Jacquet houdt er mee op met werken in de voetbalwereld. De 65-jarige trainer werkte nog in de befaamde voetbalacademie van de Franse voetbalbond in Clairefontaine, maar hij vindt nu dat hij aan zijn welverdiend pensioen toe is.

Jacquet zet zo een punt achter een loopbaan van 46 jaar. Het hoogtepunt van zijn carrière was ongetwijfeld het veroveren van de wereldtitel met Frankrijk in eigen land op het WK in 1998. Onder zijn leiding versloegen de Fransen Brazilië in de finale met droge 3-0-cijfers. Doelpuntenmakers waren Zinedine Zidane (2) en Emmanuel Petit.

Jacquet boekte ook met clubelftallen successen. Zo was hij bij Girondins Bordeaux oefenmeester tussen 1983 en 1987 en pakte hij met de Aquitaniërs drie landstitels en twee keer de Coupe de France. Verder was hij ook trainer bij SC Montpellier, AS Nancy en Olympique Lyon.

Jacquet bleeft ook niet op zijn honger zitten als speler. Tussen 1961 en 1970 veroverde hij met AS Saint-Etienne vijf keer de Franse landstitel en drie keer de Coupe de France. Ook speelde hij enkele seizoenen voor Olympique Lyon.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties