Arsenal leerde Liverpool een lesje in verdedigen

Yves Dekoning

Liverpool - Arsenal 1-3

Arsenal heeft Liverpool verslagen op Anfield Road. De winnaar van vorig seizoen kon de defensie van de bezoekers niet openbreken. Het was een spannende wedstrijd zonder veel kansen. De Gunners kregen vier kansen en scoorden drie keer. De Reds slechts één op twee.

Arsenal zakte de hele wedstrijd diep terug, maar gaf achterin geen ruimte weg. Liverpool kon geen gaten vinden en slaagde er niet in voor rust een echte kans te creëren. Alleen afstandsschoten van Steven Gerrard, Peter Crouch en Xabi Alonso konden voor enige dreiging zorgen. Arsenal brak voor rust twee keer uit en deed dat met verve. Op aangeven van Alexander Hleb krulde Thomas Rosicky de bal in de 36ste minuut mooi binnen. Vlak voor rust maakte hij er 0-2 van na een knappe solo en een strak schot. Jerzy Dudek kon er telkens net niet bij.

Na rust domineerde Liverpool nog meer, maar Arsenal verdedigde secuur. De Gunners gaven geen kansen weg. Na een snelle uitbraak van Robin Van Persie waren ze zelfs dicht bij de 0-3, maar dit keer kon Dudek de bal wel wegslaan. Twintig minuten voor tijd kwam Liverpool terug tot 1-2. Een hoekschop van Jermaine Pennant werd door Crouch richting doel gekopt en Dirk Kuyt devieerde de bal binnen. Nog geen minuut later kwamen de Reds zelfs bijna op gelijke hoogte, maar invaller Fabio Aurelio knalde van dichtbij naast. De thuisploeg verhoogde de druk en zocht tevergeefs naar een opening. Thierry Henry maakte er echter nog 1-3 van. De Fransman troefde Jamie Carragher af en toonde daarna zijn klasse door de hele thuisverdediging aan de praat te houden en koel onder Dudek binnen te schuiven. Afgaande op het geringe aantal kansen voor Liverpool en het gemak waarmee de bezoekende defensie stand hield, een verdiende overwinning voor Arsenal.

Liverpool: Dudek, Finnan, Carragher, Agger, Riise (Aurelio 60), Pennant, Alonso, Gerrard, Luis Garcia, Kuyt, Crouch.

Arsenal: Almunia, Eboue (Hoyte 66), Toure, Senderos, Clichy, Hleb, Silva, Flamini, Rosicky, Henry (Walcott 88), Van Persie (Julio Baptista 72).