Analyse Statistieken Bundesliga

Philippe Crols
| 0 reacties
Statistieken Bundesliga
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met statistieken kan je alles bewijzen wordt vaak wel eens (on)terecht gezegd. Wij van Voetbalkrant namen de Duitse Bundesliga eens onder de loepe en zetten de belangrijkste statistieken op een rij.
 
Er werden tot dusver 153 wedstrijden gespeeld. In al die partijen werd er 413 keer gescoord. In totaal goed voor 2,7 doelpunten per wedstrijd.
 
Topschutters halverwege de competitie zijn Marko Pantelic (Hertha BSC) en Miroslav Klose (Werder Bremen). Zij scoorden elk tien doelpunten.
 
Wat betreft het toeschouwersaantal kunnen wij Belgen enkel een puntje zuigen aan de Duitsers. Tijdens de heenronde woonden in totaal 5.810.927 mensen een Bundesligawedstrijd bij. Dat wil zeggen 37.980 toeschouwers per wedstrijd.
 
In totaal werden er tijdens de heenronde 551 gele en 35 rode kaarten getrokken. Promovendus Cottbus pakte met 44 gele kaarten de meeste gele kartons. Het incasseerde zelfs twee maal zes gele kaarten in een wedstrijd. Hamburg zag met vijf rode kaarten het meest aantal spelers vroegtijdig het veld verlaten.
 
Mainz en HSV wonnen het minst aantal keren tot dusver, één keertje trokken ze slechts aan het langste eind. Schalke en Werder, de twee leiders, zijn de ploegen die het meest in het winnende kamp stonden, elf maal om precies te zijn.
 
Nürnberg is met elf gelijke spelen de absolute koning van de gelijke spelen. HSV heeft acht gelijke spelen haar naam.
 
Werder Bremen is de ploeg die het meeste doelpunten scoorde, 48. Mainz scoorde slechts elf maal en vond dus het minst aantal keren de weg naar de netten.
 
Wolfsburg en Nürnberg kregen zestien doelpunten tegen en hebben zo de beste verdedigingen. Aachen heeft de slechtste afweer: 33 tegengoals.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties