Inter-Roma, deel drie?

Maarten Vandenabeele

In de Coppa Italia lijkt het erop dat voor het derde jaar op rij dezelfde finale uit de bus zal komen. Inter is na de 0-3 in Genua al zo goed als zeker van een finaleplaats en AS Roma behaalde een goede uitgangspositie in San Siro, tegen AC Milan.

Beide ploegen toonden dat het menens was: met nagenoeg hun sterkste opstelling begonnen ze de wedstrijd. De thuisploeg nam daarbij de beste start: al na 4 minuten lanceerde de wederoptredende Ambrosini Oliveira, die met rechts binnenschoot, 1-0. Kort daarop stond het bijna 1-1 via Wilhelmsson, maar zijn schot ging net naast. Milan ging door: na 23 minuten werd de voorsprong verdubbeld door Inzaghi, die een inzenden van Jankulovski in doel kreeg, 2-0. De Romeinen lieten echter de moed niet zakken en 6 minuten na de 2-0 was de wedstrijd weer spannend: een voorzet van Panucci bereikte Perrotta, die Dida kansloos liet, 2-1. 6 minuten voor de pauze hadden de bezoekers alles weer onder controle: Pizarro schoot naar doel en Dida misrekende zich volledig: 2-2.

In de tweede helft begon Milan in overdrive, maar gaandeweg werden de counters van de Giallorossi, met Wilhelmsson in een glansrol, gevaarlijker. Beide ploegen namen met het oog op de return volgende week niet te veel risico's meer en de wedstrijd eindigde op 2-2.