Eerste match voor Club na chaos

Kristof Blomme
| 0 reacties
Eerste match voor Club na chaos
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vrijdagavond staat in de Jupiler League de eerste partij van de twintigste speeldag geprogrammeerd. Het fel geplaagde Club Brugge gaat op bezoek bij Beveren, de voorlaatste in de stand. Voor beide ploegen staat er dus veel op het spel. 

Beveren en Club Brugge trappen om 20.30 uur, onder leiding van Peter Vervecken, de twintigste speeldag af. Het belooft een interessante partij te worden, want beide ploegen kunnen de punten goed gebruiken. Beveren staat gedeeld voorlaatste met Bergen en moet dus proberen uit de gevarenzone weg te komen. Het pakte de laatste zeven speeldagen amper drie punten. Ook voor Club Brugge is het stilaan vijf voor twaalf. Blauw-zwart ging zaterdag op eigen veld kopje onder tegen Roeselare. Wat daarop volgde was een zwarte zondag vol chaos, want zowel trainers Ferrera en Vanderelst als sportleider Degryse werden de laan uitgestuurd. Onder Cedomir Janevski, de nieuwe trainer, moet Club dringend een reeks neerzetten om nog mee te doen voor Europees voetbal. 

Walter Meeuws vindt het geen goed moment om Club te treffen. "Club zal weer naar de oude waarden en tradities terugkeren: sneller spelen, meer diepgang, spelvreugde en inzet. Dat maakt het niet gemakkelijker voor ons. Ik had liever tegen het trage Club van de laatste weken gespeeld, dan tegen het snelle Club dat ik verwacht. Toch hebben wij de wapens om het hen moeilijk te maken." Meeuws kan alvast met zijn type-elftal uitpakken. Enkel Badjan, Diabis en Ouattara zijn geblesseerd. Van Hoyweghen wordt gerecupereerd. Er wordt gerekend op Dissa voor de doelpunten.

Cedomir Janevski zal niet verder bouwen op het spelconcept van zijn voorganger. De Macedonische Belg wil met slechts één verdedigende middenvelder uitpakken. Dat zal dan Vermant of Leko moeten worden. Het middenveld wordt een ruit, waarbij de flanken beter benut moeten worden. Mogelijk worden Daerden en Blondel geslachtofferd. Bij Club zijn enkel de jongeren Chavez, Diallo en Capon geblesseerd. Maertens brak zijn neus, maar speelt met een masker.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties