Eerste UEFA-topman na verkiezing Platini stapt op

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Eerste UEFA-topman na verkiezing Platini stapt op
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Fransman Michel Platini is nog maar een week verkozen als de nieuwe UEFA-voorzitter of hij mag al het ontslag noteren van een eerste topman. Het gaat om - niet toevallig - de Zweed Lars-Christer Olsson. Hij was de directeur van de Europese voetbalbond.

Olsson bekleedde die functie nog maar drie jaar maar in die periode werkte hij nauw samen met de nu van de troon gestoten UEFA-preses en landgenoot Lennart Johansson. Met Platini heeft hij blijkbaar geen goede verstandhouding.

"Helaas, ik had wel willen aanblijven. Er is echter een verschil van inzicht hoe we verder moeten gaan met de nieuwe leiding. Michel Platini is als individu een goed mens. Op het moment dat het nieuwe regime aan de macht kwam, voelde ik dat het tijd was om op te stappen", aldus Olsson die in 2004 de Duitser Gerhard Aigner opvolgde.

Platini was anders wel vol lof over zijn ex-directeur. "De laatste drie jaar heeft hij heel veel bereikt in een korte periode, waarvan als meest in het oog springend de verdeling van de inkomsten van het EK en de Champions League, betere banden met de nationale voetbalbonden en de introductie van duizenden trapveldjes in heel Europa", aldus de Fransman.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties