Keshi mogelijk weer coach van Togo

Keshi mogelijk weer coach van Togo
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Stephen Keshi zal misschien terugkeren als bondscoach van het Afrikaanse land Togo. De Nigeriaan werd deze week geïnviteerd op het hoofdkantoor van de Togolese voetbalbond om te spreken over een contract.

Keshi was in het verleden al bondscoach van Togo. Hij leverde toen een unieke prestatie door het land te kwalificeren voor het WK van afgelopen zomer in Duitsland. Tot zover het goede nieuws, want Keshi zelf was niet de oefenmeester tijdens dat toernooi.

Na de kwalificatie verslechterde de relatie tussen Keshi en de Togolese bond. De bondscoach klaagde over de slechte organisatie en bovendien kwam hij onder zware druk te staan toen hij in conflict lag met sterspeler Emmanuel Adebayor en waren de prestaties op de Afrika Cup in Egypte beneden alle peil. Ongeveer een jaar geleden werd Keshi dan ontslagen en werd het land tijdens het Wereldkampioenschap geleid door de Duitser Otto Pfister al was dat ook een verhaal op zich.

Nu lijken Keshi en Togo zich toch te verzoenen, al was de Nigeriaan niet de eerste keus van de Togolese voetbalbond. Om Otto Pfister op te volgen had het zijn pijlen gericht op de Fransman Patrice Neveu, maar de regering van het Afrikaanse land zag die kandidaat niet zitten en blokkeerde dat voorstel.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties