Liverpool kiest voor Amerikanen

Yves Dekoning
| 0 reacties
Liverpool kiest voor Amerikanen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het zag er lange tijd naar uit dat Liverpool zou worden overgenomen door Dubai International Capital, maar op het laatste moment dook een Amerikaans duo op om de deal te kapen. Alhoewel de club zo goed als akkoord was met de investeringsmaatschappij uit Dubai, koos ze toch nog voor de Amerikanen.

George Gillet en Tom Hicks zullen samen ruim 700 miljoen euro in Liverpool FC pompen. Hicks en Gillet zorgen elk voor de helft van het nodige kapitaal. Ongeveer 300 miljoen ligt er klaar voor de bouw van een nieuw stadion, de rest van het geld dient om de aandeelhouders uit te kopen. Blijkbaar kon het duo betere garanties geven voor de toekomst dan DIC. Gillet was al langer geïnteresseerd in Liverpool, maar kon de board nooit overtuigen. Met de hulp van Hicks lukte dit wel. Deze heeft immers een stevige reputatie op het vlak van het bouwen van nieuwe stadions voor zijn clubs.

Gillet is eigenaar van NHL-team Montreal Canadians, Hicks bezit dan weer de Dallas Stars. Hij heeft ook het baseball team Texas Rangers onder zijn hoede. Het is opvallend dat twee rivaliserende teameigenaars nu samen een voetbalclub zullen runnen. Gillet en Hicks werkten ooit in hetzelfde vleesverwerkingsbedrijf.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties